Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marea-ta - специалист
Не знам дали е точното място, но ще попитам тук.Правилно ли е ЕВН да ми заключат таблото м/у етажите, а да не ми сложат падаща защита /бушон/ ами да оставят стария винтов/ с патрона дето е/.Смисъл ,че като изгори как ще го сменя, няма да ги чакам цял ден за един бушон, ял съм им попарата при повиквания за аварии/ами ако е почивен ден трябва да се изтрепем/.
piron45 - майстор
marea-ta написа:
Не знам дали е точното място, но ще попитам тук.Правилно ли е ЕВН да ми заключат таблото м/у етажите, а да не ми сложат падаща защита /бушон/ ами да оставят стария винтов/ с патрона дето е/.Смисъл ,че като изгори как ще го сменя, няма да ги чакам цял ден за един бушон, ял съм им попарата при повиквания за аварии/ами ако е почивен ден трябва да се изтрепем/.
Задължително трябва да имаш достъп до предпазител който не е заключен и е съответно с по малък ампераж от заключения в таблото. Така при проблем изключва външния и можеш да си го включиш по всяко време.
докера - специалист
Ако няма изведени втори предпазители така , че да има достъп до тях при заключена вратичка - нямат право. Другия вариант за тях е да сложат плексигласов или от друг непроводим материал щит пред веригите в таблото и да пломбират него. Но пак трябва да има достъп до втория предпазител. Единият вариант е това Изображение ,Като малката вратичка на плексигласа е точно за "твоя " предпазител .

Другия вариант е това Изображение ,

а с отвори направо на вратичката е това Изображение

И още нещо - Трябва да имаш видимост към дисплея на електромера . Ако и това не са ти оставили ...... Направо викай телевизия :wink: :-D
Disano - помощник
marea-ta написа:
падаща защита
:-D
докера - специалист
Е , образно описано , си е такова де .... :roll:
Junak - майстор
Disano написа:
marea-ta написа:
падаща защита
:-D
Еее, за чупещ се чадър не си ли чувал :-D Туй е подобно :-D