Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте имам едно запитване ,че не съм много в час понеже ми изпадна следният изгорял стабилизатор:
Изображение
Изображение
Изображение
Та гледам е правен няколко пъти и последният път е изгорял качествено .. Греца го мерих и са здрави диодите(КУ712)
Входното напрежение ми казаха ,че е AC24V изходното DC 24V да бъде ..Та въпроса ми е мога ли да сложа Транзистор
Кт838А на мястото на запаленият такъв.. (Бил изгорял от късо а не от претоварване и греене с 2 думи товара няма да е много мощен)..Как е по добре да го реализирам С транзистор или да му търся един 7824? на 24волта
Благодаря на Всички отзовали се . :prayer:
hidrazin - майстор
Какво те кара да мислиш че запаленото нещо е транзистор?
:partyman:
hidrazin написа:
Какво те кара да мислиш че запаленото нещо е транзистор?
Aми мислех си ,че е Стабилизатор но явно съм го написал некадърно обяснено за което се извинявам :)
hidrazin - майстор
И какво общо има 838 със стабилизатора?
Значи да си слагам един стабилизатор 7824 и да не се правя на разбирач така ли да разбирам :)
hidrazin - майстор
Да. Не забравяй силиконовата паста.
Понеже нямам такъв стабилизатор нали не пречи да сложа 2 лм317 в паралел хем да вдигна тока до 3А за всеки случай и да изчисля Резисторната им група за напрежение 24В или да го направя 26 понеже като вкл. товар да не падне много ?
hidrazin - майстор
Ами вземи сложи още няколко елемента и направо си направи едно лабораторно захранване.
http://www.technica.ru/objects/images/scheme/51.gif
miroton - майстор
Пък и вземи смени електролитите че знаеш ли кога е била 1981година?

Тема "Въпрос За Стабилизатор (Снимка)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: