• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам осветително тяло от улично осветление. Включвам го в контакта и след кратко загряване свети перфектно... обаче след час работа започва да гасне и светва само.След още час гасне и не светва докато не го изключа и включа от напрежението. Въпроса ми е какво мога да махна-сложа за да свети постоянно като го включа в ел.мрежа?
Junak - майстор
Лампата смени :)
Последна промяна от Junak на чет окт 25, 2012 6:17 pm, променено общо 1 път.
PCL82 - майстор
Вероятно имаш предвид натриева лампа (свети оранжево). Лампата (крушката) е износена и трябва нова.
fikata - майстор
Например излъчването на натриевите лампи е почти изцяло в областта около жълтата линия на натрия с дължина на вълната 589 nm . Интензитетът на останалите линии от спектъра на натрия е малък.
Andri01 - майстор
Същото се получава и с живачните лампи-след загасване ,трябва да изстинат и тогава се палят - сами или отново с ключа.
darken_nz - специалист
Да, но в случая е по-вероятно лапата да предава Богу дух. :wink:
Иначе горното си е вярно.
petromaniq - специалист
Така и не каза питащия за каква лампа става въпрос. Темата прилича на фърляне на боб. Поне да беше написал какво пише на лампата. Ясно е, че след износване и един спад на напрежението може да я угаси - причините са няколко. Да кажат специалистите как се палят метал-халогенни лампи!
Извинявам се, ама има време само сутрин.Лампата е чешка и на нея пише TESLAMP HOLESOVICE 150 вата.В самата лампа има стъклена тръбичка. Съмнявам се да е износена поради факта, че не е работила и година. А ако е за смяна от къде мога да закупя и колко ли струва? А пропуснах да кажа че напрежението в село е слабо.Комшията каза,че мерил и е 160 волта. И за това имам въпроси но може би в отделна тема?
hidrazin - майстор
Не знам какво те учудва, че вече не работи. Ти колко години искаш да живее една ламба? :-D
Това е натриева лампа произведена в завода Tesla Holešovice, който съществува с това има
само от юли 1988г до декември 1990г. Значи в най-добрия случай е на 21 години.
Отиваш в магазина и си купуваш друга. Питаш от къде - от най-близкия добре зареден магазин
за електроматериали. Цената - между 10 и 20 лева. Какъвто модел си избереш и както те набарат.
http://elkid.org/products.php?type=view&id=9585
http://www.elektromarket.eu/bg/product/4919.html
Натриеви лампи високо и ниско налягане
Вече имаш богат избор.
Успех!
:partyman:
Junak - майстор
На места, където напрежението се колебае или е ниско, тези лампи не са удачно решение. Пробвай я на място със стабилно 220V. ако пак гасне - hidrazin ти е казал точно
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за лампа от улично осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: