• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tiherula - помощник
Правихме ремонт на банята и взехме, че сложихме лунички по настяване на синковеца. Първата гръмна на 3-тия ден. След 2 месеца остана само 1. А са 4 по 35 вата, което е меко казано не рентабилно. Да не говорим за необходимостта от смяна през ден. :-D Възможно ли е да се подменят с лед такива лунички? Те по-надежни ли са? Банята е 2 на 1,60. Колко вата трябва да са и какъв трансформатор е необходим?
moimoimoi - майстор
по надеждни +
по икономични +
по ефектни +

по скъпи -
по малко светят-

общо взето ако искаш да ти е светло в тая баня колкото е квадрата умножаваш по 5 и получаваш общата мощност на лед луните
при теб 2*1.6=3.2*5=16вата
има луни по 3 вата значи ти трябват 5-6 броя
има и по слаби 1.8вата---> 9-10 броя
и това е минимума за да е добре осветено е желателно да са повече

лично аз по харесвам тия по слабите/дето са с много светодиодчета/ защото по равномерно се осветява с тях
tiherula - помощник
Благодаря Майстор moimoimoi! Още утре ще подкарам работата !
fikata - майстор
tiherula написа:
Благодаря Майстор moimoimoi! Още утре ще подкарам работата !
"tiherula Ти си подкарай работата още утре за да докажеш на "синковеца", че не е бил прав.
Смени си осветителните тела в банята с ЛЕД.
Доколкото разбирам причината ще бъде честата смяна,краткия живот, на светлоизточниците - халогенните лампи, а не неудовлетворението от слаба осветеност.
Та т.к. моята баня е с осветление от халогенни лампи и вече пета година не ми се е налагало да сменявам "изгоряла крушка" си мисля дали първо да не опиташ като смениш производителя на твоите халогенни лампи, а после да мислиш за смяна на телата.
fox_vt - майстор
Я докажете и на мен що вече 7-8 години нито една от 4 те лунички халогенни в банята не е изгоряла :-D До автора на темата купи си лунички на цена над 7 лв бройката китайски халогенки от по 5 за лев кво искаш от тях същото важи и за трафа.Върти ми се в главата марката на луничките но не мога да се сетя нещо с Р беше сякаш.
VLADO66 - майстор
Луните които са сложени с голяма вероятност са на 220V,ако се сложат такива на 12V честата смяна ще стане рядка смяна :wink:
tysonlkr - специалист
VLADO66 написа:
Луните които са сложени с голяма вероятност са на 220V,ако се сложат такива на 12V честата смяна ще стане рядка смяна :wink:
+1

Аз имам преки наблюдения за двата вида луни. В една баня съм поставил на 12 волта лунички в другата на 220 В. Не знам кой ме би по главата да се прекарам така и да сложа на 220В. Горят като свещички :x
При мен проблема идва от невъзможността да сложа траф над окачения таван през отвор на луничка. Иначе до сега да съм ги сменил отдавна :wink:
VLADO66 - майстор
И при мен трябваше да търся място под един барплот и ползвах такива http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... VAC%2F+80W
ditronix - специалист
LED- луничките не са влагозащитени и ще имаш проблеми с тях,ако не вземеш мерки в тази посока! Аз минах по тоя път. И не е вярно че не осветяват добре. Обикновено баните са в светли тонове и няма проблеми с осветяването. Моята баня е малка и две лунички по 3 W са предостатъчни. Така че ако ти сложиш на мястото на халогенките LED лунички няма да има проблеми. Отделно от това съм сложил и сензор на движение-платков,от КОНРАД. С малко заигравка той се вмества в тяло за луничка и съвсем точно отговаря като дизайн на всичко около него. За захранване,ако се заемеш с този вариант ползвай импулсен адаптер,има такива за видеокамери 12V/2А-ще е достатъчен. С малко играчка и силикон LED луничките могат да се защитят от влагата. Според мен вземи такива по 4W, които са с по 4 светодиода по 1 W. Ще ти хареса,убеден съм.Така съм направил банята,тоалетната и коридорите.
reevil - специалист
Притесни ме казаното от ditronix за лед луните, че не са влагозащиени, а и като се погледнат ясно си личат отворите им през целия корпус.
В моята баня съм с такива лед луни 4вата на 220волта, може ли да стане проблем с водните пари?
За сега не са ми изгаряли, но все пак доста пара се вдига и да не стане сакатлък, че на 220 си е опасно :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с луничките в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: