Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lafche - напреднал
Трябва да сменя Ел.таблото на къщата и ми казаха че трябва да сложа 3 отделни табла за трите етажа неможе ли едно табло за всички етажи и горе долу колко ще ми струва подмяната :?:
moimoimoi - майстор
ако ще правиш нова инсталация може би е по добре на всеки етаж да има табло
но ако къща с изградена инсталация просто си сменяш същъствуващото старо табло с ново
lafche - напреднал
само трябва да се смени няма да изграждам нова инсталация старото табло е от преди свалянето на бай Тошо :-D
fikata - майстор
и ми казаха че трябва да сложа 3 отделни табла
Кой ти каза?
Virtuozo - специалист
Понеже питаш за пари искам да ти кажа,че ако направиш едно табло вместо 3 парите ще са повече. Причината е че всички кабели(отделни кръгове) ще се удължат безпричинно с много. Освен това ще има и други неудобства,като ти падне предпазител ще ходиш доло,като ти се повреди кабел(недай боже) ще теглиш до доло и те така...то ако имаше файда никой нямаше да слага апартаментни табла особенно такива хитреци като нас българите. Отностно цената това никой неможе да ти го каже защото зависи от поне 10 неща най-важните от които са ти ли ще си го правиш или майстор.Майстор ли ще бъде или "майстор" :-D какви материали ще позваш китайски или маркови.Какви кабели ще позваш.Каква консумация ще ползваш.Ще се кърти ли ...абе нещата май не са 10 ами повече!
lafche - напреднал
ами то таблот така или иначе е едно а за да ги разделя по етажи ще тря да къртя много но ми е чудно защо иска да сложи 3 апартаментни табла на мястото на старото табло
lafche - напреднал
вътре в старото табло има 5 бушона накръст и невиждам логиката да се монтират 3 табла
Virtuozo - специалист
Добре бе човек. Имаш къща на три етажа която има табло доло на партера. В това табло има електромери и 5 бушона на кръст :) от там кабелите отиват по етажите до контактите и до ключовете без никъде другаде да има бушони-така ли да разбирам нещата?
lafche - напреднал
да даже няма и електромери тях ги преместиха в ел. таблото на пътя а в старото табло останаха само 7 бушона и шалтера за спиране на тока и вчеара от токов удар стана няква беля и сега казаха че трябва да се семени таблото
velas - специалист
Извикай специалист от форума да огледа и да ти предложи решение. После ще го похвалиш и ще му докараш още клиенти. :wink:

Тема "въпрос пр подмяна на Ел.Табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: