Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SongBird - специалист
Имам се за що годе интелигентен човек и все пак нещо не мога да измисля как се монтира този контакт. Може ли някой да ми обясни? По-точно как се захващат кабелите към контакта.

Ето снимки на въпросният контакт
hidrazin - майстор
Ами явно ще трябва да четеш още.
А за този контакт - оголваш кабелите и ги напъхваш в дупките дето се виждат на снимката (6 броя дупки).
Ако си с двупроводна инсталация не забравяй да напъхаш и едно мостче между нулата и пластината за зануляване.
А на долната страна на този контакт със ситни букви и цифри пише колко милиметра е препоръчително да оголиш проводника.

Изображение

:partyman:
SongBird - специалист
Мерси. И аз точно това си мислех, но като сложа там кабела и ми се струва, че изобщо не прави контакт. Страх ме е така да го остава :/
paralesa - специалист
ами като те е страх така,иди и си купи контакт с винтова клема,този е безвинтов.
между другото точно такъв безвинтов не бях виждал,това малко ми прилича на кабелна обувка,но може да греша от снимката,така го виждам
lubomirlz - специалист
Безвинтов е, на мен също не ми харесват тия контакти. Бих ти препоръчал първо да вкараш нулата в занулителните пластини и от там да разклониш към крайната.
fikata - майстор
Чрез този контакт аз не бих захранил кухненски плот. /лично мнение/.
shadow__01 - майстор
От къде е купен? Много е нестабилен и става може би само за зарядно за телефон или телевизор.
Ако пуснеш нещо над 500 вата в него след време ще нагори точно където е пъхнато жилото. По-добре си купи по-обикновен.
paralesa - специалист
абе аз не съм сигурен доколко е стабилен и доколко не,вие как от една снимка го определихте? Аз лично предпочитам безвинтовите на шнайдер и съм доволен от захващането им...печка 2киловата си работи без проблем.
Ако някой е виждал наживо такъв,да каже,но ако съдите само от снимката може да грешите много!!!
SongBird - специалист
shadow__01 написа:
От къде е купен?
От Мастърхаус. Изобщо не подозирах, че може да е такова нещо. Видях за външен монтаж и давай... Сега си купих нови, този вид не мога да се превъзмогна да го ползвам - ще захранвам миялна и пералня...
hidrazin - майстор
Слагай и не бери грижа.Държат се добре.
:partyman:

Тема "Как се монтира този контакт за външен монтаж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: