Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
Каква схема да използвам за пускането на този ел двигател на табелката му не пише колко kw е точно, но е около 22kw на празен ход като го замеря е 10А ,а когато го закача с ремъците на машината за мелене на фураж и ми изключват предпазителите който са 63А явно пусковия ток надминава 63А :)
пускателя ми е от стария ел мотор който беше 7kw и е и с контактор и токова защита 25А в триъгълник .В звезда-триъгълник ли трябва да се пуска този ел мотор за жалост табелката му е изтрита и не мога да видя ако може и схема на пускане ще съм мн благодарен
danaildr - специалист
Трябва да го пускаш на звезда и след това да превключва на триъгълник
todortv - майстор
Схемата звезда - триъгълник.
Първо кажи какво е сечението на захранващия кабел, към таблото, захранващия кабел към мотора и дължината му.
Има ли вероятност мотора да развърта под товар?
novgradski - специалист
Това от danyxaxa е супер
viewtopic.php?f=11&t=28695&start=40
миро8311 - специалист
Направих мерене на празен ход на една фаза по 10А,но при натоварване със поставени ремъци измерих за момент 180А и ми изключи предпазителя който е 32А който е за промишлен ток и по голям не мога да ми сложат .Тези 180А е при схема звезда без да преминава в триъгълник та въпроса ми е този мотор колко kw е как е възможно да го пусна с по малък пусков ток,а проводниците ми са 8кв.по принцип. Ако го пусна в триъгълник а после в звезда ще се получи ли намаляване на пусковия ток че да се включа в тези 32 А и да не ми изключва ?
a_stoev - майстор
Както го описваш нещата няма начин да го пуснеш тоя мотор без софтстартер или честотен. И пак ще е на границата на мощността отпусната от енергото. Трябва да си плати за по голяма мощност.
todortv - майстор
миро8311 написа:
Каква схема да използвам за пускането на този ел двигател на табелката му не пише колко kw е точно, но е около 22kw
Я, дай снимка на табелата.
Как сметна, че сечението е 8кв.мм?
Първо пишеш, че предпазителя е 63А, след това 32А.
gogo7777 - майстор
А неможе ли да се сложи още един предпазител 32А паралелно на другия и след развъртането на мотора да се шунтира.

Тема "Пускане на трифазен ел мотор 22kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: