• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Evgeni30 - специалист
здравейте

имам уред (кафемелачка и пасатор), не е използван, работи, но щепселът му е съгласно стар стандарт (кръгъл е) и не влиза в повечето контакти. Уредът е руски.

Може ли да му сложа щепсел, както е показано на втората картинка (черния щепсел).

Има ли особеност при свързването?

Прикачен файл

10122012162.jpg

Прикачен файл

10122012160.jpg
shotik - майстор
Може да се монтира такъв щепсел,но може и да изрежеш тази част която пречи на оригиналния да влиза в контакта,кабела е с две жици ,тъй ,че не е проблем.
fikata - майстор
Първо можеш да поизпилиш руския щепсел/пластмасата му/ така,че да влиза в контакта.
Ако не можеш да се справиш с корекцията, тогава го смени с този от снимката/шукото/
Няма особености при свързването. Имаш две жички да свържеш към двата щифта на щепсела.
shotik е бил по бърз от мене :-D
Evgeni30 - специалист
Мерси

Ще пробвам да изпиля.

Нали няма значение коя жица в кой щифт влиза?
fikata - майстор
Нали няма значение коя жица в кой щифт влиза?
Няма.
sstefanov - майстор
Най-лесно е да изрежеш излишното с остър нож.
PCL82 - майстор
Този руски щепсел е от еластичкна пластмаса, като изолацията на кабела. С пилене няма да стане. Става с макетно ножче. От двете страни се отрязва по един отрез наравно с тялото на щепсела, а отгоре и отдолу се отрязват малки жлебове за пластините на контакта. Работа за 1-2минути.
fikata - майстор
С пилене няма да стане.
Става. Лично проверено.
Но нека не издребняваме. Кой както може и с какво може. Важно да е доволен от резултата си.
hidrazin - майстор
+1
Имам голямо количество руски нещица от онова време. Всичките са с подобни щепсели и съм ги рязал с кухненски нож.
Преди много години макетните ножове не бяха на мода - просто нямаше такива. :-D Бакелитените - на шмиргела.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Аз ги сека със замба и секач. Става бързо и красиво :-D
  • 1
  • 2

Тема "проблем с щепсел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: