Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
batkoradko - специалист
Колеги, преди две години пуснах тема със заглавие "Изключване на UPS - подсещане", но не се намери решение. Чак сега се светнах, как да си реша проблема, но имам нужда от вашата помощ.
Проблемът ми е следния:
Тръгвайки си от вилата изключвам тока. Зимата обаче - когато работи камината и UPS-а е включен има опасност да забравя да го изключа и да изцица акумулатора до нула. Същият ми отваря и затваря кокошките. Именно за това нещо трябва да ме подсеща.
Най-после го реших с "EXIT", който хем ще ми свети след изключването на тока, хем ще ми задейства някаква сигнализация.
Питането ми е следното:
1. На колко волта са пурите на EXIT-а. На мултицета ми дава 1-ца.
2. От къде и как мога да изведа някакво напрежение с което да задействам някакво реленце.
3. Колко време /цикли/ горе - долу ще издържи акумулаторчето му. Ако не се лъжа е 1,2 Аh.
4. Колко ток харчи? Предполагам, че са милиампери /забравих да го замеря/. :? :cry: =D>
fox_vt - майстор
Вземи си светодиоден EXIT Тук
или такова Тук

или тук http://www.dianid.com/светеща-led-табела-exit
dyaneff - майстор
До колкото разбрах си го купил вече.
Предполагам, че ти показва 1, защото напрежението на пурата е по-високо от максималната стойност която измерва уреда ти. Обикновено пурите са за 230 Волта. Консумацията на 230 ли те интересува или когато е на батерийно захранване ?
batkoradko - специалист
EXIT-а го имам. И аз мисля, че захранването е 220V, но то светва когато тока спре. Мултицета е на 750V. Интересното е, че двете крачета са вързани заедно. Не е като при луменисцентните лампи - фазата влиза през едното излиза през другото, минава през стартера, отива от другата страна, влиза в пурата и излиза към нулата. В моя случай от едната страна на двете крачета е фаза, от другата на другите две - нула /съответно + или -, ако е от батерията/.
MIRO_073 - майстор
Какво те интересува на колко волта е пурата? Захранваш "EXIT-а с 230V и като дръпнеш шалтера и светва да те подсети. Ти си си решил проблема с напомнянето и за какъв чеп мериш на пурата :? Да "EXIT-а ще свети около час, час и пулвина и ще изтощи акумулатора му.
batkoradko - специалист
от EXIT-а ще хвана напрежение, което ще затвори реле - което ще задейства сирена /зумер или звънец/ при положение, че не съм изключил UPS-а.
kozl - майстор
batkoradko написа:
от EXIT-а ще хвана напрежение, което ще затвори реле - което ще задейства сирена /зумер или звънец/ при положение, че не съм изключил UPS-а.
А сирената от що ще се захрани като си спрел тока :?
И как го спираш ЮПИЕС-а като ти е необходим за кокошките.
Що ли си мисля, че спираш връзката на ЮПИЕС-а с камината.
И ако все пак сигнализацията заработи как ще разбере дали ти си спрял тока или ЕРП :?
1115 - специалист
имаш акумултор, който е за UPS_а, а и за кокошките?
Май най-добре да кажеш точно какво ти трябва да става за да не гадаем.
batkoradko - специалист
Колеги, преди време зададох този въпрос и никой не успя да го реши. В момента съм го измислил, но искам съвет как да взема ток от EXIT-а. Задавате ми излишни въпроси. По-горе съм описъл всичко.
Кокошките се затварят и отварят с 12V акумулатор, който захранва и UPS-а.
Ток ще взема от самия UPS - в случй, че не е изключен. Нали това е целта на занятието.
Описвам пак: В случай, че забравя да си изключа UPS-а, щом спра тока, EXIT-а подава ток на реле, което затваря веригата на сиренката и ако идва ток от UPS-а - се задейства. Дано да Ви е ясно вече. Весели празници. :rock: :drinkers: :rolleyes:

Тема "EXIT" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: