Колеги, преди две години пуснах тема със заглавие "Изключване на UPS - подсещане", но не се намери решение. Чак сега се светнах, как да си реша проблема, но имам нужда от вашата помощ.
Проблемът ми е следния:
Тръгвайки си от вилата изключвам тока. Зимата обаче - когато работи камината и UPS-а е включен има опасност да забравя да го изключа и да изцица акумулатора до нула. Същият ми отваря и затваря кокошките. Именно за това нещо трябва да ме подсеща.
Най-после го реших с "EXIT", който хем ще ми свети след изключването на тока, хем ще ми задейства някаква сигнализация.
Питането ми е следното:
1. На колко волта са пурите на EXIT-а. На мултицета ми дава 1-ца.
2. От къде и как мога да изведа някакво напрежение с което да задействам някакво реленце.
3. Колко време /цикли/ горе - долу ще издържи акумулаторчето му. Ако не се лъжа е 1,2 Аh.
4. Колко ток харчи? Предполагам, че са милиампери /забравих да го замеря/.

Проблемът ми е следния:
Тръгвайки си от вилата изключвам тока. Зимата обаче - когато работи камината и UPS-а е включен има опасност да забравя да го изключа и да изцица акумулатора до нула. Същият ми отваря и затваря кокошките. Именно за това нещо трябва да ме подсеща.
Най-после го реших с "EXIT", който хем ще ми свети след изключването на тока, хем ще ми задейства някаква сигнализация.
Питането ми е следното:
1. На колко волта са пурите на EXIT-а. На мултицета ми дава 1-ца.
2. От къде и как мога да изведа някакво напрежение с което да задействам някакво реленце.
3. Колко време /цикли/ горе - долу ще издържи акумулаторчето му. Ако не се лъжа е 1,2 Аh.
4. Колко ток харчи? Предполагам, че са милиампери /забравих да го замеря/.