Казусът е следния. Сменям ключове за лампи в стара къща с ключове с wifi управление. Ключовете ми работят само с фаза. Смених 3 бр. На 2 от местата ключовете се саморестартират понякога, обикновено когато лампата е пусната и трябва да им се извади платката, за да се рестартират (те са с тъчбутон и стъклен панел), иначе не може да се изгаси лампата. Имах подозрение, че има късо съединение на фазата или, че въпросните китайски ключове са проблемни, затова купих втора марка, не с тъчбутон, а с хардуерен бутон за натискане, но те въобще пък не се свързват с интернет и не работят на въпросните 2 места, даже не се рисетват, за да се настроят, след включване към мрежата, въобще не сработват. Днес даже като върнах един от тъч ключовете на едното място след проба на втория модел, той се рестартираше през 5 секунди и се наложи да върна съвсем обикновен ключ, за да свети лампата въобще. Въпросната лампа понкога като че ли съм я виждал да попремигва. Направих установка да тествам въпросните ключове - работят нормално, свързват се с интернет вързани към нея.
Проблемът на едната кутия за ключ например е, че е захранена с един доста дебел меден проводник, който се съмнявам, че може някъде в изолацията си да се е пречупил, но няма как да съм сигурен нито дали, нито къде.
В близост до втория ключ си спомням, че навремето, когато се правеше шпакловка и гипсът беше мокър, бил съм дете, от него биеше ток, т.е. вероятно има някъде кабел с частично нарушена изолация в гипса.
Търсих електро техник да проверят въпросните 2 кабела, защото не съм на "ти" с мултицета и следенето на накъсяващи кабели в стена, не съм електроинженер, а и не съм изграждал въпросната инсталация навремето, но на никой не му се занимава с нещо толкова дребно явно и отвсякъде отказаха.
Има ли някой да помогне, като ще си платя за услугата? Ако може да пише телефон за контакт. Благодаря в аванс!
Проблемът на едната кутия за ключ например е, че е захранена с един доста дебел меден проводник, който се съмнявам, че може някъде в изолацията си да се е пречупил, но няма как да съм сигурен нито дали, нито къде.
В близост до втория ключ си спомням, че навремето, когато се правеше шпакловка и гипсът беше мокър, бил съм дете, от него биеше ток, т.е. вероятно има някъде кабел с частично нарушена изолация в гипса.
Търсих електро техник да проверят въпросните 2 кабела, защото не съм на "ти" с мултицета и следенето на накъсяващи кабели в стена, не съм електроинженер, а и не съм изграждал въпросната инсталация навремето, но на никой не му се занимава с нещо толкова дребно явно и отвсякъде отказаха.
Има ли някой да помогне, като ще си платя за услугата? Ако може да пише телефон за контакт. Благодаря в аванс!