• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
deniss - специалист
Здравейте,

Ще се радвам ако ми подскажете откъде мога да се сдобия с 4-5 метра от гореспоменатия кабел. Както казах, той е прозрачен (мисля, че го водят силиконов), кръгъл, двужилен (жилата са сребристи) и не е особено разпространен. Виждал съм да се ползва най-вече при всякакви лампиони, полилей, пендели и прочее лампи :)

Мерси предварително!
tysonlkr - специалист
В магазините за аудио техника съм виждал такъв кабел, отговарящ на описания от теб. По скоро в тези където монтират авто-аудио :wink:
deniss - специалист
В аудио магазините продават подобни, но не същите кабели. Те са прозрачни, но не кръгли, а плоски и често едното жило не е сребристо, за да се спазва по-лесно поляритета на свързване на високоговорителите и прочее (или поне така си мисля)
hidrazin - майстор
deniss написа:
Ще се радвам ако ми подскажете откъде мога да се сдобия с 4-5 метра от гореспоменатия кабел. Както казах, той е прозрачен (мисля, че го водят силиконов), кръгъл, двужилен (жилата са сребристи) и не е особено разпространен. Виждал съм да се ползва най-вече при всякакви лампиони, полилей, пендели и прочее лампи .
http://www.cable.bg/index.php?cPath=112_11206
http://nnelectronic.com/product.php?ProductID=10128
http://www.audiomania.bg/index.php?main ... cts_id=637
Сега, в линковете дето съм дал всички пишат че са силиконови но това силно ме съмнява. Ако са силиконови изолацията им не би трябвало да се
топи от човката на поялника поне. За съжаление в практииката не е така. Често се оказва обикновена пластмаса.
Все пак можеше да споделиш за какво ще го ползваш и да получиш адекватен отговор.
:partyman:
deniss - специалист
hidrazin написа:
Все пак можеше да споделиш за какво ще го ползваш и да получиш адекватен отговор.
Ами искам на едни лампи да им пусна по-дълъг кабел и ми се ще да е от същия тип (кръгъл и прозрачен). За съжаление тези от линковете не са такива. както вече писах това са аудио кабели и не са точно това, което ми трябва
hidrazin - майстор
А какво ти пречи да е от този плоския? Няма да имаш проблем с допустимото напрежение на изолацията.
deniss - специалист
Ами чисто естетически този плоския не е толкова добър, колкото кръглия, та затова питах дали някой случайно не знае. Но ако се окаже трудна задача накрая и плосък ще е.
velas - специалист
Вземал съм кръгъл прозрачен кабел 3х1,5 от Електромаркет във Варна.
dyaneff - майстор
Погледни какво пише на стария кабел, който искаш да сменяш. Предполагам, че маркировката е HO3VVH2-F . Има го в различни цветове. Потърси в Кабелкомерс и Филкаб.
gogata1987 - специалист
В Мосю Бриколаж преди време бях виждал прозрачни силиконови кабели. Сигурно още ги продават. Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Търся прозрачен силиконов кабел, ползва се при полилеите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: