Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Добър ден.Бих искал да помоля за помощ ако някъде бъркам или забравям нещо и да попитам практически дали ще проработи следната схема.
Ще свържа към запалката на колата захранващ блок ( Input- 9-32 VDC 300mA . Оutput 2-32V 300mA 9.5W ) към които ще свърза
след + полюса 2 резисторa R1=120 Ohm 3,4W последователно и след тях последователно 9 LED с Uf=3,5V If=20mA
Правилни ли са ми новаторските разсъждения Разсъждавах така . след като имам 9LED-a който мисля,че с по 0,30W няма да изгорят и ще си светят доста силно ще ми изчерпят 10.0,3=3W от общо 9,5W-3W=6,5W която мощност ще я разсея с 2 2x3,2(3)W резистора да изчерпя мощността и ако случайно не свети добре или прекалено силно вече с резистор да го контролирам.И към схемата ще свържа резистор TIP31 към основата входния сигнал от 2-та канала на музиката към колектора ще свържа минуса от последния LED и към емитера ще свържа заземяването от жака на музиката и - от захранващия блок.
Също не знам запалката какъв ток ще подаде на захранващия блок и дали не трябва да свържа нещо между запалката и захранващия блок.
Елементарна схема за по прегледно след написаното бойно поле. :cry:

Изображение

Благодаря предварително за помощта на захваналите се.
shotik - майстор
Ти ще караш или ще гледаш цвето-музика?
На такива като теб дори да знам ,не бих помогнал,защото ти си потенциалния убиец на пътя !
caribi - специалист
остава и "куверти" да вземаш
[quote="shotik"]Ти ще караш или ще гледаш цвето-музика?
На такива като теб дори да знам ,не бих помогнал,защото ти си потенциалния убиец на пътя ![/quot]
Човек да реши да си направи нещо и веднага потенциален не знам си какъв.Ако имаш желание да помогнеш-помогни ако ли не не ми спами темата моля.
MrMurdjo - майстор
shotik написа:
На такива като теб дори да знам ,не бих помогнал,защото ти си потенциалния убиец на пътя !
И аз така. Освен горното, което подкрепям, съм и против чалгата във всякакви варианти. А това си е чалга, дори и да не свири чалга от радиото.
Може да заключите темата модератори.Човек да не поиска помощ в подготовката си на колата ... :)
gogata1987 - специалист
MrMurdjo написа:
shotik написа:
И аз така. Освен горното, което подкрепям, съм и против чалгата във всякакви варианти. А това си е чалга, дори и да не свири чалга от радиото.
Абсолютно съм съгласен. :partyman:

Тема "Питане за цветомузика за кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: