Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ack - напреднал
Здравейте, във входа ни монтираха чип в асансьора и като ми идват гости трябва да слизам до долния етаж да викам асансьора за да се качат гостите. Имам един безжичен звънец, който бих искал да използвам и търся съвети как да го направя да може като натисна бутона на звънеца и той изпрати сигнал към ресийвъра, последният от своя страна да подаде импулс и да задейства бутона за извикване на асансьора на площадката.
Ето това ми е звънеца.Работи на 433,92 Mhz.

Прикачен файл

IMG_1898.jpg

Прикачен файл

IMG_1899.jpg

Прикачен файл

IMG_1897.jpg

Прикачен файл

IMG_1896.jpg
dyaneff - майстор
Нямаш право да пипаш инсталацията на асансьора.
DMN - майстор
dyaneff написа:
Това е на първо място!
ack написа:
като ми идват гости трябва да слизам до долния етаж да викам асансьора за да се качат гостите
Защо на долния :? .
Темата според мен не е за обсъждане в този вид, освен ако не си трудноподвижен, инвалид и т.н. Но вече се каза - по инсталацията на асансьора нямаш работа, колкото и безобидно да е.
moimoimoi - майстор
за целта търсиш асансьорния сервиз/техник който обслужва асансьра и го питаш колко ще струва да се направи това което искаш
kozl - майстор
Най-вероятно асансьорния техник ще те придума да се разхождаш до долния етаж.
Gadnyara - специалист
Е, той ще пипа в модула за контрол на достъпа. Това, което се задейства с чипове. Дайте някаква марка, модел или снимки на контролера. Всички читави имат т. нар. REX вход. Контакт, с който могат да задействат дадена функция (програмируемо). Може да имате късмет и монтирания да е от този тип. Звънецът също ще се нуждае от преработка.

Тези, които са монтирали системата със сигурност могат да Ви оферират и монтират дистанционен модул, потърсете ги.

А защо се налага да ходи до долния етаж - има вариант да живее на последен (мансарден) етаж, където не достига асансьор.
DMN - майстор
Gadnyara написа:
Е, той ще пипа в модула за контрол на достъпа. Това, което се задейства с чипове.
ack написа:
да задейства бутона за извикване на асансьора на площадката.
ack - напреднал
Жилището е на мансарден етаж, на който няма асансьорна площадка.
solar_entusiast - специалист
Става чрез обикновенно реле което да се задейства от приемника на звънеца и да затвори импулсно контакти свързани паралелно на тези на етажната бутониера.
Като собственик на идеална част от асансьорната уредба, имаш правото и сам да го направиш, но трябва да уведомиш останалите съсобственици, както и фирмата поддържаща уредбата.
Единствено изменения свързани с безопасността се извършват от лицензиран асансьорен техник, а това не е такова.
Avas_co - майстор
dyaneff написа:
Имаме участник познал верния отговор.
Асансьорите са поднадзорни съоражения и определено не влизат в графата "направи си сам".
Не знам, кога ДАМТН ще се светнат, но и монтажа на контрол на достъп си е изменение на принципната схема и ...

Тема "Извикване на асансьор посредством безжичен звънец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: