Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mravi - напреднал
Здравейте,

смених ел.лампата в антрето с енергоспестяваща,и след прекъсване(от ключа)-присветва през 1-2 секунди.Така беше и с предишната(с жичка)
Ключа(на стената) е с лампичка(за лесно намиране в тъмното)-и тя присветва.
Замерих,с фазомер-и при включено и изключено си има напрежение във фасонката.

Дайте съвет..

Благодаря за отделеното време..
fikata - майстор
Смени ключа с такъв без лампичка.
Или ако имаш ел.техическа грамотност и умения изпълни тази схемичка и я свържи паралелно на лампата:
Изображение
mravi - напреднал
fikata написа:
Смени ключа с такъв без лампичка.
Или ако имаш ел.техическа грамотност и умения изпълни тази схемичка и я свържи паралелно на лампата:
Изображение
Благодаря за съвета.
А не става ли,ако само махна лампичката в ключа..
Папуас - специалист
Добре, де! Защо правят ключове "с лампички"? Преди време купих такива за стълбището и започнаха проблеми със стълбищния автомат. Дойде един стар жичкджия, изкорми "лампичките" от ключовете и всичко се оправи. Да, ама сега пак не виждаме ключовете ако автомата спре осветлението по никое време.
И още нещо: Преди имаше стълбищни автомати, които се рестартираха. В смисъл, че в момента в който натиснеш започва да брои, а не от момента когато някой минута преди теб е натиснал! Пфуууу..., много папуаси по тоя свят, беее... :(
mravi - напреднал
fikata Гоуем си :)
сега всичко е ок.
лека..
galin56 - специалист
Абе вярно, че е кофти с тия глим лампи за повечето крушки. Сега като си купих преди няколко месеца апартамент и съм изкормил всички ключове за лампи (още от соца са - без глим лампи) и после ще слагам някакви по-добре изглеждащи от някоя серия, и установих, че ключовете за лампите прекъсват и фазата и нулата. Тоест, сега като се замислих на тая тема, при мен щом в ключовете влизат и фаза и нула такива проблеми с премигвания няма да имам.

:? Хм, сега обаче пък като се замислих ще трябва да преработя пък връзването на глим лампата иначе няма да свети при изключено. Дано да го позволяват ключовете, които ще купя това нещо.
valentino76bs - майстор
galin56 написа:
Абе вярно, че е кофти с тия глим лампи за повечето крушки. Сега като си купих преди няколко месеца апартамент и съм изкормил всички ключове за лампи (още от соца са - без глим лампи) и после ще слагам някакви по-добре изглеждащи от някоя серия, и установих, че ключовете за лампите прекъсват и фазата и нулата. Тоест, сега като се замислих на тая тема, при мен щом в ключовете влизат и фаза и нула такива проблеми с премигвания няма да имам.

:? Хм, сега обаче пък като се замислих ще трябва да преработя пък връзването на глим лампата иначе няма да свети при изключено. Дано да го позволяват ключовете, които ще купя това нещо.
За първи път чувам такова нещо за соц. апартамент.А девиатора как е свързан да не е и той така обърнал ли си внимание?
galin56 - специалист
Няма девиатор. В коридора са 2 ключа. Аз мисля да си ги преправям с допълнителен кабел и да ги направя с девиатори, че коридора не е малък (тристаен апартамент) даже мисля за 2 девиатора и един кръстат. Иначе за фазата и нулата няма грешка, те се виждат как идват 2 кабела от към пода и отиват още 2 към фасонгата нагоре. И един колега който прекарва ел. инсталации(той ги прави на частно - аз не прекарвам) му се не вярваше та чак го водих там. И вика: Бах мама му, вярно е така, за първи път виждам така.
fikata - майстор
galin56
За инсталацията ти вярвам.Чудеса всякакви по земята. Интересното е друго, какъв е този ключ за осветление кой прекъсва и фаза и нула.
Пусни една снимка,ако можеш. :?
Последна промяна от fikata на съб яну 26, 2013 1:28 pm, променено общо 1 път.

Тема "Проблем със захранването на ел.лампа свети след изключване.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: