Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niki72 - специалист
Отскоро имам 3 Лед лампи които могат да се димират с обикновен димер за ЛНЖ. Обаче както беше и преди с ЛНЖ като цъкна от изкл. на вкл. положение димера и се получава едно кратко премигване което е много дразнещо, особено с лед лампите е като фото светкавица. Това е само за 1та част от секундата-цък и блясък, а по-натам се регулира осветлението нормално. С 2 марки димери които имам налични резултата е все такъв - един Вико и един Сапир. Може ли този блиц ефект с нещо да се избегне като се модифицира димера?
Виждал съм в нета и евтини лед димери на 220 волта които на вид са като обикновените димери за ЛНЖ. За съжаление не пише повече инфо за тях нито е показано от какво са направени. Дали те ще вършат работа като ги водят уж Лед димери , пък до 250 вата? Ето един:
http://www.ebay.com/itm/220V-Led-Light- ... 35ba0ff83c
Niki72 - специалист
Всъшност димера би бил ненужен ако може на негово място да сложа двоен ключ който освен да пуска лампите на 100% от единия му ключ да мога на 2-я му ключ да сложа нещо (резистор, кондензатор или нещо друго) което да намали светенето на лампите наполовина или повече. Както става тази схема с таквъв двоен ключ и диод при ЛНЖ
Как може да се направи подобно за да става за ЛЕД лампа ?

Прикачен файл

2klD.jpg
2klD.jpg (9.36 KиБ) Видяна 7859 пъти
Niki72 - специалист
dyaneff написа:
Трябва ти това http://elimex.bg/product/24674/term-ntcs-123.html
Значи този термистор NTC, 12Ω, 3A ? Как се свързва - на мястото на диода на схемата ли?
dyaneff - майстор
Да. Когато загрее се явява късо и пропуска целия ток. Не го допирай до нищо, защото загрява.
Niki72 - специалист
dyaneff написа:
Да. Когато загрее се явява късо и пропуска целия ток. Не го допирай до нищо, защото загрява.
Резлтатът ще е нещо като плавно палене ли? А не става ли с някакъв кондензатор и резистор да се намали още тока за да се постигне по-слабо светене ?

Тема "Димиращите се LED лампи с обикновен димер - бляскат при вкл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: