Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SEV - специалист
Здравейте гаража ми е с размери 4,80 широк,11 мета дълъг и 3 метра висок,като го правих оставих съвсем малки прозорци и вътре е доста тъмно.Първо пробвах с 5 крушки но не ми хареса,смених 100 ватовите крушки с 500 ватови халогенни прожектора.Прожекторите светят много добре,но тези пурички вътре горят на поразия,пробвах какви ли не.Преди два три дена се правих на голям заварчик :-D ,но както винаги не светеха всичките прожектори и резултата беше :shocked: ,така се осветих.Сега смятам да махна прожекторите и да сложа..........и аз не знам какво.Върти ми се в главата да сложа в двата края лампи за улично осветление,дали ще са достатъчни,колко струват.Всички съвети и коментари са добре дошли.
fikata - майстор
Три двойки ЛОТ 2х36W/луминисцентно осветително тяло/ по дължината на тавана.
Изображение
hidrazin - майстор
Ай стига бе. Какви ли не глупости ще измислят хората. Това вътре да не е енргоспестяваща? :lol:
:partyman:
SEV - специалист
Това с луминисцентното осветление ми се струва че няма да стане,не е ли слабо.Нищо не казахте за тези живачните лампи от улично осветление.
VLADO66 - майстор
Енергоспестяваща е и се слага на палците на пуричката.
ivanovbg - майстор
Лед осветлението е добро и най-икономично. Няколко прожектора с мека светлина... Светлината им не трепка като луминесцентното осветление и няма шанс да се получи стробоскопичен ефект.
hidrazin - майстор
Сега не ми е ясно ти гараж ли ще осветяваш или операционна? Пишеш че си сменил 5 крушки по 100 вата с 500 ватови прожектори. Излиза че си сложил 2500 вата осветление. Ами слагай 5 живачни лампи по 250 вата и си свиркай.
Дано ти стигнат де след като вече си свикнал на 2500 вата халогенки. :-D Стига сметката за ток да не те бърка. Другото при тях е че като ги угасиш трябва да чакаш да изстинат за да запалят пак.

VLADO66 - ми тя в тоя затворен обем за колко време ще се изпече?

:partyman:
vvventsi - специалист
Слагай луминесцентните лампи и си гледай пашалъка!
dyaneff - майстор
Моя гараж го осветявам с луминесцентни тела. По три крушки в тяло, захранени от различни фази. Пурите са TLD Philips светят жълто като дневна светлина.

Тема "С какво да осветя качествено гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: