• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте колеги не сам много на ясно с ел. двигателите имам един двигател от перла 04 и искам да си направя едно шмиргелче но двигателчето няма клемна кутия има само 6 жички от които са 3 по 3. На първата тройка измерих с мултицета че е около 40 ома - най-голямото съпротивление а на втората тройка е около 14 ома - най-голямото.
запитването ми е как да го свържа към 220 волта. за да го използвам.
чувал сам от тук от там че ми трябвало някакъв кондензатор 20 микрофарада но каде да го вържа.
ако някои може да ми помогне ще сам му много благодарен.
fikata - майстор
Изображение
1.Бързи обороти - (2 полюса) - между С1 и П2 се свързва кондензатор 16 или 20 микрофарада (на табелката на мотора пише колко), а 220V се подават между извод С2П1 и един от двата извода С1 или П2 към които е вързан кондензатора (в зависимост от това в каква посока искаш да се върти)

2.Бавни обороти - (16 полюса) - кондензатора е свързан между С2 и В2, а 220V се подават между А2 и С2 или В2
Последна промяна от fikata на пет яну 18, 2013 8:12 pm, променено общо 3 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Фика, що са базикаш с чиляка :-D
Stefan_62 - майстор
vans_87 написа:
Здравейте колеги не сам много на ясно с ел. двигателите имам един двигател от перла 04 и искам да си направя едно шмиргелче но двигателчето няма клемна кутия има само 6 жички от които са 3 по 3. На първата тройка измерих с мултицета че е около 40 ома - най-голямото съпротивление а на втората тройка е около 14 ома - най-голямото.
запитването ми е как да го свържа към 220 волта. за да го използвам.
чувал сам от тук от там че ми трябвало някакъв кондензатор 20 микрофарада но каде да го вържа.
ако някои може да ми помогне ще сам му много благодарен.
Значи на 04 и 05 двигателете са еднакви, след малко ще сляза в мазата имам от 05 и ще ти снимам свързването, но моя е с куплунг, ще ти обясня.
fikata - майстор
LazarGanev написа:
Фика, що са базикаш с чиляка :-D
Сериозен съм.Не се бЪзикам.
С мултицет и няколко замервания може да определи краищата по схемата.
Последна промяна от fikata на пет яну 18, 2013 8:48 pm, променено общо 2 пъти.
Папуас - специалист
Направи си автоматична врата за гаража от това. Много по-добрър е от двигателя за дрелка, който иска маса иновации че да върши работа. ;)
viewtopic.php?f=19&t=30264
Stefan_62 - майстор
Колегата "fikata" ти е дал точното свързване, но при теб като стърчат само кабели сигурно няма да можеш да се ориентираш със символите. Значи правилно си замерил съпротивленията не съм много сигурен, но бързите обороти са на ниското съпротивление. Показвам ти малко снимки на свързването на моя, но това са на бавните обороти.
[img]http://media.snim
Изображение
Изображение
Изображение
какъв е кондензатора
Изображение
начин на свързване на захранването и кондензатора, той е съз зелените кабели
Изображение
Изображение
Пробвай по тройки свързването и все ще завърти не се притеснявай, че ще изгори. Просто едната тройка са за бавните, а другата за бързите обороти. Ако случаино се притесняваш, че ще объркаш нещо викни някой ел. техник и ще ти го нагласи за нула време :lol: :drinkers:
LazarGanev - "Велик майстор"
Stefan_62 написа:
викни някой ел. техник и ще ти го нагласи за нула време :lol: :drinkers:
:2thumbs: :prost:
alsted - майстор
То с ел. техник и баба знае! Форума обаче е Изображение
Малко ще допълня fikata за улесниние на колегата vans_87
Прикачен файл:
за центрофуга.JPG
за центрофуга.JPG (51.66 KиБ) Видяна 12123 пъти
Пунктира е за смяна на посоката. vans_87, обади се дали си се справил.
благодаря ви колеги тази събота ще го пробвам надявам се да имам успех
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Двигател от перла 04" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: