Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
Здравейте .Купих си един лентов банциг с диаметър на колелата 630 мм .Старият електродвигател е трифазен и е свързан в триъгълник (така беше като го купих още) .Пробвах да го пусна на монофазно напрежение с кондензатор електролитен ((полярен) не можах да намеря друг ) 160 микрофарада 400 V ,но като върви 7-8 секунди и загрява доста .Ремъчната шайба на трифазния електродвигател е 120 мм ,а ремъчната шайба на вала на банцига е 170 мм .Моторът няма табелка и тежи около 30-32 кг предполагам че е около 2 kw (продавача каза че не знае колко е точно но каза че не е повече от 3 kw .Имам един друг електродвигател който е монофазен и е с обороти 2800 и ремъчна шайба с диаметър 75 мм (аз ще е престържа на 55 мм) .Та въпросът ми е да ли ще може да сложа монофазния електродвигател или да купувам два кондензатора неполярни .Благодаря .

ПП :Извинявам се на модераторите ако не съм пуснал темата в правилния раздел .Няма да се разсърдя ако я преместите .
moimoimoi - майстор
пробвай с монофазния,измери му тока при натоварване и му сложи защита
Junak - майстор
Стария не става за 230V. Да беше писал новия колко кVV е.
stefan_mil4ev - специалист
Според мен двигателя трябва да е около 7 KW. На моя банциг шайбата му е 1м диаметър и двигателя му е 14kw.

Тема "Банциг и електродвигател за него" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: