Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Здравейте интересувам се, има ли начин, да намаля мощността на реотана на готварска печка.

Случката е следната - старият реотан цъфна, не намерих същият, малко е особен, обиколих всички магазини в София и накрая купих един с подобно окачване ( окачването е особено, реотани бол) и след малко преправяне го напаснах, Да, ама е с 200 вата по мощен и понеже е горен и открит - изпича много бързо храната от горе, а отдолу е сурова. Чак мойта ми дига гири, че долният не работел - да ма не - бачка си, ама жена, как да и обяснявам, че понеже горният е открит и е по мощен и се получава по бързо изпичане. Та молбата ми е ако има някоя схема да намаля с 200вата реотана ще съм много щастлив - в момента реотана е 1800вата - трябва да го смъкна до 1600 вата. Помагайте че :axe: ме изеде гадината :lol:
sstefanov - майстор
Най-лесно (и евтино) ще е с нов реотан.
Иначе - последователно на този трябва да се свърже резистор 4 ома / 250 вата.
fox_vt - майстор
Само дето тоя резистор вата не трябва да е във фурната че :axe: иначе за най доброто решение е ясно нов нагревател.Един колега от софия си поръчва да му направят нагревател по поръчка.Пиши в чичо гошо изработка на реотани намираш къде е фирмата в софия носиш стария и си готов,и вечерта жената :bussi:
preslav - майстор
VLADO66 написа:
http://www.nagrevatel.eu/
Чисто и просто, ама от къде толкова "чистота"!
VLADO66 - майстор
Човека търси къде да си поръча нагревател в София.Заниманията са ми далеч ама много далеч от нагревателите :wink:
marian1 - майстор
ииии това не го знеех, мисля ще свърши работа - дано не ме обръснат много повече - че този реотан ще ми излезе златен. Благодаря ви много :prost: :prost: :prost:

Не, не търсех нагревател вече, щото вече го купих, напаснах и монтирах дори и тествах 2 месеца - но уви - мисля че това ще съкрати много мъка :lol:
stillwater - напреднал
Сложи му един диод последователно. Аз съм ползвал грец KBPC3510, че е по-евтин. Закрепи го с един болт за някоя ламарина, която не се нагрява от фурната. Ползваш кои да е две съседни крачета. Мисля, че ще е достатъчно, но ако ти се вижда малко, може да използваш тиристорен регулатор. Или сложи едно копче "Turbo", което окъсява диода. :)
sstefanov - майстор
Едва ли ще му стигне. Трябват му почти 30 волта по-малко, а греца дава само около 2.
stillwater - напреднал
Имах предвид да ползва половината от мощността на нагревателя - 900W за обикновена фурна са достатъчни.

Тема "Реотан на фурна - мога ли да му намаля мощността?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: