Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sspoko - специалист
Имам винтоверт ЗЕЛЕН БОШ 12v ще бъде ли проблем ако му сложа батерия 14v ?
Валериус - специалист
А защо не го отвориш за да видиш какво пише на електродвигателчето му? Макар, че тези батерии дето са 14,4 волта като се натоварят на макс и клекат под 13 волта, което си мисля, че няма да повреди двигателчето.
vk - специалист
А аз съм си мислил, не е ли по удачно когато се скапе една батерия за винтоверт(която често е доста скъпа, съпоставена с цената на целия уред) да се постави адаптер 12 V, DC, със съответните ампери ток - например има 1 А, 1.2А, 1.5 А
Ето на линка по-долу. Разбира се трябва да се приспособят клемите. И вече винтоверта става на ток- малко се губи подвижност, но надявам се не е болка в повечето случай.
http://vikiwat.com/adapter-dc-12v-1a-at ... ziran.html
teon - специалист
...няма да стане с тоя адаптор...има такава тема из форума - потърси я...
velsi - Почетен майстор
На моторчето не пише нищо друго освен "made in china". На спусъка пише 15V, така че ако 14,4 волтовата батерия е налична и пасва на корпуса според мене не е проблем да се ползва. Най-вероятно оборотите ще се вдигнат малко и мощността малко.
lyubohar - майстор
vk написа:
А аз съм си мислил, не е ли по удачно когато се скапе една батерия за винтоверт(която често е доста скъпа, съпоставена с цената на целия уред) да се постави адаптер 12 V, DC, със съответните ампери ток - например има 1 А, 1.2А, 1.5 А
Ето на линка по-долу. Разбира се трябва да се приспособят клемите. И вече винтоверта става на ток- малко се губи подвижност, но надявам се не е болка в повечето случай.
http://vikiwat.com/adapter-dc-12v-1a-at ... ziran.html

Наистина ще се губи подвижност-трансформатора ще е поне 3-4кг.+изправителя. :-D
Освен ако е импулсен изправител,но си е цена.

Този адаптер,който си показал е за играчки.
Позаинтересувай се какъв ампераж черпи един винтоверт -към 10А.
zmiori - специалист
Ако имаш притеснения отвори батерията и махни 2 елемента и ще стане 12волта. Само не "отлепяи" пластинките от елементите а ги прережи посредата и с проводник 4,5 мм2 ги свържи на ново със спойка.

Аз имам 3 бр. винтовери. Един 24 волтов със "чук" на него съм сложил 2 батерии по 12В 1,4 А/ч последователно. Работи перфектно даже бъркам циментови лепила с него, вече 1,5 години.
Втория е едно АСАКИ на 14,4 в. Ама му изгоря мотора и от един стар Еинхел 18 в взех мотора смених и зъбното колело хванато на мотора и сега го карам с литиеви пакети от стари мобилни телефони. Върти една идея по бавно но във всеки един момент в който го взема и все е зареден. Саморазряд няма или е нищожен.Работи на 12В /поточно на 11,1 в/ /3 пакета по 4 стари батерии свързани последователно/
Имам и един Бош 12в.PSR 12 И той е с със същите пакети от стари телефони но с един елемент по малко щото маи моторетката му е по-износена.
sspoko - специалист
velsi написа:
На моторчето не пише нищо друго освен "made in china". На спусъка пише 15V, така че ако 14,4 волтовата батерия е налична и пасва на корпуса според мене не е проблем да се ползва. Най-вероятно оборотите ще се вдигнат малко и мощността малко.
И двете батерии ползват едно и също зарядно габарита е един и същ единствената разлика е в един пластмасов издатина която явно е сложена да предпазва от такава размяна но по никъкв начин не и свързана с инсталацията просто се разминават в двете батерии с около един см.
lz1wvm - специалист
zmiori е прав,по добре е да се ползва литиева батерия,и е вярно че няма саморазряд.
А ако се посмята малко,като цена,капацитет и живот между литиеви и никелови батерии,пак литиевите са с предимство.Една литиева батерия 2,4 амперчаса,замества 6 парчета никелови по 1,2 амперчаса... :)

Тема "СМЯНА НА БАТЕРИЯ НА ВИНТОВЕРТ ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: