Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
Става въпрос за следното: Имаме си стълбищен автомат, работи. Само че отвън е съвсем тъмно и нощем трябва да се приближиш пипнешком, да си намериш ключа, да улучиш ключалката и чак вътре да светнеш. Отвън има крушка. Имам прожектор със сензор за движение. Има ли вариант да го монтирам на мястото на тази външна крушка и неговият сензор да включва и стълбищното осветление? Така че, когато се зададе някой в тъмния двор, да се включи прожектора, заедно със стълбищното осветление. Може и само сензор. Крушката все пак върши някаква работа. Разбира се, ключовете по етажите трябва да продължат да си вършат работата. Има ли хляб в тази идея, или да гоня бръмбарите от главата си? М?
fikata - майстор
Има хляб в тази идея. Леко преустройство с пресвързване на инсталацията.
Този извод за външната лампа трябва да се отдели от стълбищното осветление и да се захрани през друг ключ .Тогава на мястото на извода за въшна лампа се монтира лампа или прожектор със сензор, а осветлението на стълбището ще се включва през стълбищния автомат.
Идеята ти отвън вместо лампа от сълбищното осветление да се монтира сензор,който да се яви като допълнителен бутон към ст.осв няма как да стане защото за сензора е необходимо постоянно захранване, а външната ви лампа сега го получава чрез сработване на стълбищния автомат.
Папуас - специалист
Благодаря! Ами да речем че се напъна и изведа кабели само за сензор. От него съответно до автомата или го включа във веригата на ключовете. Той няма ли да действа като ключ, когато "надуши" приближаващ се човек?
Щото има и друг проблем. Бяхме сменили ключовете с такива с глим лампички, но ги изшкембихме, защото блокираха автомата и сега не светят. Светим си с телефоните да не се претрепем докато намерим ключа.
drastar - специалист
Здравейте,

на мястото на външната лампа, нещо такова ще ти свърши работаhttp://www.theben.fr/var/theben/storage ... fr.xml.pdf, но не можах да намеря за външен монтаж, но и този детектор е ИП40 и, ако го монтираш в подобна(последната страница на пдф файла) кутия също ще ти върши работа, но няма да имаш лампа отвън. Трябва също и инсталацията да се пипне тук там :-D
:partyman:
Папуас - специалист
Абе виж ся. Аз съм папуас. Казваш че "нещо трябва да се пипне" по инсталацията. Ами кажи какво. :-D
drastar - специалист
Папуас написа:
Абе виж ся. Аз съм папуас. Казваш че "нещо трябва да се пипне" по инсталацията. Ами кажи какво. :-D
Е боб ли да фърляме тук ?
Реши какво искаш да направиш, приложи някакви снимки.
shotik - майстор
На нашия вход пробихме дупка в стената и прекарахме кабел от наличния вътре бутон, монтирахме един бутон от вън и така решихме този проблем -отиваме към вратата и вече сме свикнали с мястото на бутона ,натискаме и светват лампите .
Папуас - специалист
Да, но това е половин решение при нас, защото дворът е много голям, няма осветление и ще е чудесно да светва от 20 метра, когато някой тръгне да се прибира. Само аз съм мъж във входа. Женско царство, ама умират от страх като мръдне някоя котка в тъмното. :)
Папуас - специалист
drastar написа:
Папуас написа:
Е боб ли да фърляме тук ?
Реши какво искаш да направиш, приложи някакви снимки.
Ами аз казах. Питам дали може сензор да включва стълбищното осветление, когато се приближава човек към входа и как да стане. Мисля че така ми е ясен въпроса. :)
ivanovbg - майстор
В нашия вход монтирахме на всеки етаж лампи с датчик за движение. Домоуправителя каза че ги е купил от практикер по 22 лева бройката. Много голямо предимство и светят само там където е нужно по около 10 сек ако не се движиш. Сега очакваме да видим с колко ще се намали сметката за ток на входа. Но и да не е много като носиш нещо в ръце е супер :-D

Тема "Автоматика за стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: