Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Martins - специалист
Някъде по форумите бях чел, че има контакти (беше посочена марка Legrand), които имат вход изход. Тоест помагат при пускането на връзка контакт-контакт. Чували ли сте за такова нещо?
fikata - майстор
Сигурно питаш за контакт, при който присъединяването на проводник към него става с пружинна клема,а не чрез винт. Пъхаш зачистения проводник в отвора и връзката е готова.Тъй като има по два отвора на клема /и за фазата и занулата/ чрез единия отвор захранваш контакта, а от другия извеждащ проводник към друг контакт.
Нещо като това:
Изображение
Последна промяна от fikata на ср фев 13, 2013 10:05 am, променено общо 1 път.
radius - майстор
Не са ли всички така вече, в смисъл с възможност за 2 кабела на клема. Аз поне каквито гледах, все имаха по 2.
pavelari - майстор
radius написа:
Не са ли всички така вече, в смисъл с възможност за 2 кабела на клема. Аз поне каквито гледах, все имаха по 2.
Страхотен въпросТ, чиито отговор Не значи и за покупката Не..
mitko2be - специалист
Че то повечето контакти на пазара в момента са такива.Аз лично не предпочитам и избягвам такова свързване,защото при прекъсване в някой контакт всички след него не са захранени.
drastar - специалист
mitko2be написа:
Че то повечето контакти на пазара в момента са такива.Аз лично не предпочитам и избягвам такова свързване,защото при прекъсване в някой контакт всички след него не са захранени.
Ако контактите са със винтове, няма как да стане това прекъсване.
fox_vt - майстор
Ми те даже българските контакти са пригодени за извеждане на друг проводник от тях.
kozl - майстор
Би трябвало всички дето са предвидени за 2-ни, 3-ни и 4-ни рамки да са така и по-добре да са с винт отколкото с пружинно притискане. Това с пружината и на ключовете ме дразни ама шнайдерските и леграндските така са ги направили.

Тема "Контакти с вход, изход?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: