Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,З
Отскоро работя като инспектор качество в нова фирма за трифазни електродвигатели. Имам техническо образование, машиностроене, и срещам големи трудности с електротехниката, макар че имам отличен по този предмет във Вмеи-то. Моля Ви, обяснете ми, какво означава трифазен електодвигател с 8 полюса. Това 4 намотки за всяка фаза ли са или какво?
шоп - майстор
Най-добре напиши, коя е фирмата за тези асинхронни двигатели:-)

Това съм го учил в маханото:-)
Andri01 - майстор
Май нещо си бягал доста от часовете в Вмеи-то? АЕД с намалени обороти!
plamen6703 - майстор
съб мар 16, 2019 4:47 pmNeue написа:
Здравейте,З
Отскоро работя като инспектор качество в нова фирма за трифазни електродвигатели. Имам техническо образование, машиностроене, и срещам големи трудности с електротехниката, макар че имам отличен по този предмет във Вмеи-то. Моля Ви, обяснете ми, какво означава трифазен електодвигател с 8 полюса. Това 4 намотки за всяка фаза ли са или какво?
Изтегли си от тук https://www.studmed.ru/kopylov-ip-kloko ... ec056.html нещо малко от многото, което се преподаваше и учеше във ВМЕИ, сега само се преподава, но няма кой да го учи :wink: ! :partyman:
krasi92 - майстор
Маи няма да я бъде тая нова фирма с тоя персонал.За по сигурно и две теми цвъкнати.
шоп - майстор
съб мар 16, 2019 6:40 pmkrasi92 написа:
Маи няма да я бъде тая нова фирма с тоя персонал.За по сигурно и две теми цвъкнати.
+1
затова и питах коя е фирмата с това ОТК... :?

Обаче едва ли ще научим името на фирмата, защото от реклама ще се получи антиреклама :x
npace - специалист
Neue, нали си ОТК? Кажи им да отворят първия трифазен двигател с 8 полюса дето видиш ужким да му провериш качеството и ще видиш какво представлява. :lol:
ky-kyy - майстор
Ужас :?
Значи не знаеш, какво точно произвеждате, но пък е качествено :lol:
ESPACE - майстор
То пък с гледане ако се познаваше качеството на двигател, ехее.
sts - специалист
Колеги не нападайте машинния инженер на него му е простено да не знае.
Много от Вас не знаят що е то производство и управление на качеството на продукцията.
Във форума не е въпрос кой колко знае а да предложим помощ на питащия.
Като помощ на колегата машинен инженер предлагам да прочете този материал -
"Управление и защита на асинхронни двигатели" инж.Петър Стоянов - 95 МВ.

Тема "Трифазни електродвигатели." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: