Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vassenceto - напреднал
Здравейте

Имам следния проблем.Става въпрос за дросел +запалка https://growshop-bg.com/osvetlenie/dros ... -250w.html ,който работи с HPS лампа.Днес като тръгнах да го пускам ,почна да трака и не искат да запали лампата.Някаква идея на какво се далжи това и дали може да се оправи?
l_bonev - специалист
Според мен смени запалката.
vassenceto - напреднал
Извинявай , но не съм на ти с тока.На тази снимка която съм приложил , тов бялото предполагам трябва да сменя нали?То трака така май?Само ,че то е свързано дирекно към платката ,да го разпоя и да намеря със същите параметри и да го запоя?

Прикачен файл

19022013284.jpg
pipilica - майстор
Гледам снимката на устроиството има означени фаза и нула ти спази ли ги.
Има вероятност да е от това или лампата да е кофти.
vassenceto - напреднал
Фазата и нулата съм ги спазил , а лампата върви комплект с дросела+запалката и струват доста пари двете ,за жалост гаранцията изтече скоро.Въпроса ми беше това бялото ли трябва да сменя?
miroton - майстор
Снимай платката от страната с елементите .
И напиши от кои град си в профила.
vassenceto - напреднал
Ето снимка на платката

Прикачен файл

20022013286.jpg
MrMurdjo - майстор
Не съм се сблъсквал с подобни устройства, но от описанието на сайта си мисля, че бялото голямото е кондензатор (там пише взривоопезопасен кондензатор и термична защита), а синьото с кръстчето от другата страна - термичната защита (Освен ако не е и то кондензатор, защото само по външния вид не може да се определи, трябва да се види какво пише на него). Кондензаторът няма как да трака, но термичната защита може да цъка, ако токът през нея е над допустимия.
vassenceto - напреднал
Няква идея , къде мога да го занеса ,някой да го оправи в София?

Тема "Проблем с дросел+запалка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: