Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

вече си взимам втори 360 градусов PIR датчик от CONRAD но имам един и същ проблем. Първо китайците бяха объркали цветовете на кабелите но сега след като имаме правилното свързване, датчика се активира сам (т.е. пуска веригата). Относно чуствителноста му към затъмнението всичко си е ОК, сработва като стане тъмно но от там нататък, каквато и нормална чувствитеност да му задам си се активира сам. Когато му задам много слаба чуствителност трябва да отида на 50 см от него за да се включи. датчика е монтиран на външна стреха (т.е.) на височина около 3,2 м пред входната врата но е близко и до отвесна стена. По параметри на кривата на чувствителноста трябва да лови от 12 м разтояние.

взел съм 360 градусов и го монтирам близко до стена - това има ли значение, да не би защото на 10 см от него има отвесна стена да се активира сам.
Вече взе да ми омръзва и реших че трябва да има кардинален изход.

Моля за помощ.

P.S.: Това е част първа после трябва да вържда два такива да управляват един и същ токов кръг.

Поздрави
BAT_GOIKO
Junak - майстор
Дали не се осветява от осв.тяло?
hidrazin - майстор
BAT_GOIKO написа:
Вече взе да ми омръзва и реших че трябва да има кардинален изход.
Правилно - кардинален подход. Повече не си взимай евтини китайски боклуци от магазини Щайнбергер. :)
Нормално е да НЕ СЕ активира от отвесна стена на 10см.
:partyman:
ditronix - специалист
Защо си взел "летяща чиния" щом ще я слагаш до стената? Толкова други датчици за стена има,вкл. и такива гледащи на 180 градуса :? Опитай освен с чувствителността да си поиграеш и с регулатора за осветеност-зависими са и настройката понякога си е филмче. Огледай стената-някоя паяжина да не се ветрее около датчика,изобщо поизчисти наоколо. Може и да е проблемен в крайна сметка,но не не бързай да го набеждаваш. Кардиналният изход е да вземеш както ти споменах един друг с широкоъгълна леща. Пак в КОНРАД имат такива мисля че баха с ягъл 145 градуса или нещо подобно. По спомени съм купувал и 180 градусови. Боклуците на КОНРАД при мен си работят с години.
BAT_GOIKO - специалист
Junak написа:
Здравей Junak,

факт е че има на около метър от датчика осветително тяло което е се управлява от PIR датчика. Това фатално ли е защото вече съм пуснал изводите и има мазилка по къщата?

Поздрави
BAT_GOIKO
Junak - майстор
Сложи нещо временно да прави сянка на датчика и пробвай :)
zimel - специалист
Бат_Гойко, имай в предвид, че тези датчици сработват и от въздушни течения.
Моите са същите-от евтините, при скъпите модели незнам как е.
bulhomes2 - майстор
BAT_GOIKO написа:
Junak написа:
Здравей Junak,

факт е че има на около метър от датчика осветително тяло което е се управлява от PIR датчика. Това фатално ли е защото вече съм пуснал изводите и има мазилка по къщата?

Поздрави
BAT_GOIKO
В коридора ми съм с такива датчици. Лампите с нажежаема жичка ги караха да не изключват изобщо. Смених лампите с енергоспестяващи и се оправиха нещата.
evil - специалист
"""В коридора ми съм с такива датчици. Лампите с нажежаема жичка ги караха да не изключват изобщо. Смених лампите с енергоспестяващи и се оправиха нещата."""
На мен ми се е случвало точно обратното.При нажежаема жичка работят както трябва при енергоспестяващи правят каквото си искат :lol:
BAT_GOIKO - специалист
докладвам че тези датчици от Conrad, не сработват от енергоспестяващи а от нажежаеми жички. проблема е отстранен сега търсим датчик с добри показатели. Тези каквато и чуствителност да им настроя трябва да съм на около 2,5 от тях за да се включат. Височината на монтаж е около 3 метра и според диаграмата на датчика трябва да ме хване и на 5 метра при тази височина на монтаж но уви :(

Благодаря на всички за съветите, потвърждавам че те ми помогнаха.

Поздрави
BAT_GOIKO

Тема "проблем с 360 градусов PIT датчик, сам се кативира без движе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: