Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marmoz - специалист
Става дума за смяна на говорители на тонколони и малко помощ......Понеже съм лаик в тази зона помагаите.Усилвателят е Technics SU-500 "http://audiozavar.com/archives/13878",нещо такова :) ,имам 2 колонки с размери 25/30/50 приблизително, които предполагам са с по 2 говорителя /не сим ги отварял/ :) .Ако може да ми помегнете с информация какви говотители да сложа за този вид усилвател ,в този размер колони,от къде мога да ги закупя,трябва ли да слагам някви кондезатори и ала-бала др.някви джвъчки за да станат хубави колони :)

П.П.Обяснете като на лаик ,тази сфера ми е доста далече.... :)
moimoimoi - майстор
а какъв е проблема на тези които имаш?
усилвателя http://audiozavar.com/archives/13878 2 по 80 вата 4-16 ома
най добре ги отвори, и виж размера/диаметъра/ на големия говорител ,най вероятно него трябва да смениш
после търсиш същия диаметър
задължително е новия говорител да отговаря на импеданса на усилвателя,както и мощноста му
ако усилвателя е 2x80 вата/4 ома то и говорителя трябва да е 4 ома и около или над 80 вата

ако в твоите колони има само 1 говорител то той най вероятно е ширколентов

а най добрия начин е да си вземеш някви готови колони,втора употреба но маркови примерно http://audiozavar.com/wp-content/upload ... 010155.jpg
marmoz - специалист
Много браждят тия колонки :)
Диаметъра не съм го гледал ,но в дърводелството сам доста на ти и диаметъра мога да го корегирам лесно /стига да не правя нова котия,че ме мързи :-D /
Как да разбера импеданса на усилвателя .... не схавнах този момент :)
Само говорители ли има в тези колони, че не са ми под ръка сега да ги разкостя :-D , и даите накои магазин в софия от които мога да си набавя качествени говорители :)
hidrazin - майстор
Ох. :-D Доста проблемен въпрос. Да си направиш днешно време хубави колони е проблем. Повечето евтини говорители пък и по-скъпите са откровени боклуци. Освен това хубава колона се изчислява по данните на говорителите и сметките не са от най-лесните. :)
Какви ти са колоните дето имаш?
:partyman:
marmoz - специалист
Маи ще трябва да ги поразкостя и да пусна малко снимки,а това ще стане чак другият уикенд /тогава се очертава свободно време за тази работа/ :) :partyman:
moimoimoi - майстор
и това е верно че по техническите показатели на говорителя се прави кутията на колоната
аз за това ти предложих по добрия вариант да си вземеш втора употреба но хубави,отколкото да правиш опити

а до клемите на усилвателя където се връзват колоните обикновено пише съответния усилвател с колко ома/импеданс/ на колоните работи
тоя дето си го показал е от 4-16,ествествено на 4 е най добре,изкарва си пълната мощност
hidrazin - майстор
Усилвателя е 2х50 на 4 ома. Къде ги видяхте тези 2х80 вата? Крайното стъпало е с един чип SV13102. Нищо особено.
:partyman:
miroton - майстор
Усилвателя има отзат едно копче където се сменя омажа т.е. превключва захранващото напрежение на СВИ-то.

Тема "Малко помощ за тонколони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: