• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aiako - специалист
Здравейте , прибирам се онзи ден в къщи и ми съобщават че телевизора мистериозно е изгаснал, докато е работил нормално.
Не е пушел, бумтял или премигал. Сега при включване се забелязва цъкана, също така не светва диода червено/зелоно за Standby и включено положение.

Понеже не мога за обясна звукът съм направил аудио запис . Ето линк към него.
Не съм много на ти с електрониката, но имам някакви познания (Вече може да са намерили, някой и друг пост в бисерите :? )

http://vbox7.com/play:bddc83d8c5
pipilica - майстор
Тоя звук мяза на сработваща защита на захранването. По-добре на сервиз, но ако се наемаш с ремонт сваляй капака дай снимка и номера на шасито.
ivo70 - напреднал
Звукът които се чува е от захранването. Проверете транзистора на ТХО-то.
Подкрепям колегата писал по горе, една снимка ще ни улесни доста.
И един въпрос, разполагате ли с някакъв уред за измерване?
aiako - специалист
Вече свалих капака , но 8 години от производството и всичко е покрито с прах. Ще го издухам с компресора и ще снимам.

Не ми се иска да нося на сервиз, последният път за 150 лв телевизор, дадох 130 за поправка. Или ще го правя сам или ще го взимат дяволите :-D

Имам мултицет от 15 лв, без някакви благинки, като да измерва капацитет на кондензатори например.
ivo70 - напреднал
Става мултицета, давай снимките и да го почваме :-D :-D :-D
kalpev - специалист
aiako написа:
Вече свалих капака , но 8 години от производството и всичко е покрито с прах. Ще го издухам с компресора и ще снимам.

Не ми се иска да нося на сервиз, последният път за 150 лв телевизор, дадох 130 за поправка. Или ще го правя сам или ще го взимат дяволите :-D

Имам мултицет от 15 лв, без някакви благинки, като да измерва капацитет на кондензатори например.
А поялник имаш ли?
Защото след 8 години, добре би било и не губиш нищо да се огледат и сменят електролитните кондензатори, даже и без да ги мериш предварително. После пробваш дали работи :yawinkle:
pipilica - майстор
Много зависи за кондерите щото ако купи нови менте ще стане зле.
Внимавай с компресора да не духнеш и някой дребен елемент.
piron45 - майстор
По добре сложи на прахосмукачката четка с дълъг косъм и го чисти с нея.И внимателно да не изкъртиш елементите.
VLADO66 - майстор
Имам същия телевизор но 29",при мен на два пъти се случи същото-изгаря захранването от пренапрежение/гръмотевична буря/.
todortv - майстор
Не си дал всички букви от модела.
Дай номера на шасито, би трябвало по платка да пише.
  • 1
  • 2

Тема "Телевизор Watson 5441 изгасна, и не тръгва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: