• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bambal - напреднал
Здравейте,
Изграждам си ел. инсталация на къща и понеже в склада, от който пазарувах ми репоръчаха вместо да мажа с гипс, да ползвам от едни специални гвоздеи с пластмасова изолация около тях, които следва да бъдат забодени посредата на мостови кабел в мен се породи едно леко притеснение. Каква е вероятността след няколко години във вароциментова мазилка тези гвоздеи да станат токова ръждиви, че да разядат изолацията на кабела? Хубаво огледах кабелите, включително и на няколко от тях, които се наложи да разкова и на нито едно място не видях да има нарушена изолация на самите жила, а само посредата между двата проводника. Според вас необходимо ли е да махам пироните или може да ги оставя, опасявам се дали може след време да стане беля с тока и някой да пострада. Ако в най-лошия случай след няколко години ще трябва да сменям кабели- ще го преживея.
Поздрави!
jekasus - майстор
С тия дюбели, кабели ще висят като сополи. Ама и гвоздея не е работа, избиват раждиви точици после по шпакловките.
bambal - напреднал
Пропуснах да спомена, че става дума за бетон и тухли, тези пластмасови дюбели не знам как ще се закрепят. А иначе самите гвоздеи са 16мм дълги. Може ли да стане по-лошо от това да падне бушона и да трябва да сменям кабели?
jekasus - майстор
bambal написа:
тези пластмасови дюбели не знам как ще се закрепят.
С перфоратор.
hidrazin - майстор
jekasus написа:
С тия дюбели, кабели ще висят като сополи. Ама и гвоздея не е работа, избиват раждиви точици после по шпакловките.
[-X Не висят. Скоро ще ходя да довършвам обект. Ако не забравя ще направя снимки. Много добре се държат особено тези отворените като буква Т. Основно в бетон, но и в тухла държат.
Не е само до точиците. Не се кове.
За по-лошото - тук:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=42636
А може да е и още по-лошо.
:partyman:
jekasus - майстор
Например, една клиентка ще се уплаши повече от точици, отколко от кабел, който ще се прецака след време :-D
Тези в тухла ще държат, ама само в единичката :-D Другите трябва да се пробиват на "въртене" или в зидарски раствор.

Тези повече ми харесаха - кеф цена няма :-D http://www.elektrocomplex.eu/prod.php?id=79
hidrazin - майстор
И на четворките държат стига да не е редена права четворката и да улучваш все големите дупки. :lol: При циментови тухли се дупчи само между плътната част на тухлата и разтвора.
Пробвах и тези затворените. Много зле се представиха при мен. Също така не съм доволен от тези фиби:
http://junakastore.com/productv/1818/dy ... kabel.html
За по-големи натоварвания когато се налага да се пускат няколко кабела и при бетон много добре става с тези черните и свински опашки. Винаги може да промушиш още една опашка и да хванеш още един кабел за съществуващия.
Дюбели за кабелни връзки
:partyman:
fox_vt - майстор
Това коване на мостовака се прави временно докато прихванеш с гипс кой ти каза че гвоздеите остават там [-X И разбира се няма никакъв проблем за кабела след това стига разбира се да не си го центровал през едното жило.Навремето само със скоби са работили сякаш :-D маса и къщи и блокове са направени с гвоздеи и нищо им няма на инсталациите.Гвоздеите стоманени да са :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
К'во ви пречи да причукате малко със стоманени гвоздейчета (колкото да се задържи кабела), да гипсирате между тях и да ги извадите.
По-дълго е за обяснение от другите методи, но става по-бързо, като го правиш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "коване на мостови кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: