• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sporttaxi - помощник
Здравейте на Всички искам да си направя скрито осветление и въпроса ми е как да взема ток и как да поставя ключ от където да си го святкам. На снимката съм посочил къде минава кабел за контакт, който е под барплота въпроса ми е как от този кабел да взема ток и да сложа ключ там където е нарисувано квадратчето. Скритото осветление ще е горе във фигурата на тавана което ще е с маркуч.

Прикачен файл

WP_000771.jpg
koleto84 - специалист
Контакта искаш да го запазиш ли?
sporttaxi - помощник
sporttaxi написа:
Здравейте на Всички искам да си направя скрито осветление и въпроса ми е как да взема ток и как да поставя ключ от където да си го святкам. На снимката съм посочил къде минава кабел за контакт, който е под барплота въпроса ми е как от този кабел да взема ток и да сложа ключ там където е нарисувано квадратчето. Скритото осветление ще е горе във фигурата на тавана което ще е с маркуч.
Смятам да го запазя макар, че не ми е много важен , но все някога ще се наложи да включа там я телефона да зареждам за такива дребни неща....
sporttaxi - помощник
От 50+ човека видели темата никои ли не може да ме светне по въпроса бе колеги....
mrdds - специалист
Колега тези неща трябваше да ги предвидиш преди да заковеш картоните.Сега на стената ли ще заковеш кабелите,ключовете,връзките и трафчето за това скрито?

Лентата къде искаш да я поставиш?
В рамката над червеното ли,във вълничките ли?

предполагам в рамката-пусни си кабелите за осветление в контакта и там ги свържи.Прекъсни фазовия кабел с ключ и там си връзвай вече трафче и лента.Ако не ти стана ясно да ти начертая схема?
VLADO66 - майстор
Търси връзване при разпределителна кутия за осветление и пусни още един кабел към ключ за осветление.Кръговете контакти и осветление трябва да са разделно т.е. не мисли за себе си а за тези след теб.
sporttaxi - помощник
mrdds написа:
Колега тези неща трябваше да ги предвидиш преди да заковеш картоните.Сега на стената ли ще заковеш кабелите,ключовете,връзките и трафчето за това скрито?

Лентата къде искаш да я поставиш?
В рамката над червеното ли,във вълничките ли?

предполагам в рамката-пусни си кабелите за осветление в контакта и там ги свържи.Прекъсни фазовия кабел с ключ и там си връзвай вече трафче и лента.Ако не ти стана ясно да ти начертая схема?
Фигурата на барплота още не е затворена от горе а в нея има кабел за контакт който е под барплота смятам ключа да е на картона на самия барплот както съм го нарисувал а трафчето и маркуча ще са скрити в борда който ще е на извивката на фигурата на тавана. Ще трябва само да изкъртя малко от барплота до фигурата на тавана за да прекарам кабел. Само не ми е ясно как да взема ток от този кабел който върви в барплота и как да поставя ключ на този кабел. Ако можеш да ми помогнеш с схема ще съм ти много благодарен. Поздрави....
sporttaxi - помощник
VLADO66 написа:
Търси връзване при разпределителна кутия за осветление и пусни още един кабел към ключ за осветление.Кръговете контакти и осветление трябва да са разделно т.е. не мисли за себе си а за тези след теб.
Имам няколко разпределителни кутии в тази стая мога и от там да взема ама не знам как. А така опасно ли е като се взема от контакт, какво може да стане
jekasus - майстор
[quote="sporttaxi" какво може да стане[/quote]
Беля. Осветление си е осветление, контакти си е контакти.
tysonlkr - специалист
sporttaxi написа:
Имам няколко разпределителни кутии в тази стая мога и от там да взема ама не знам как. А така опасно ли е като се взема от контакт, какво може да стане
Доста неща не знаеш и очевидно до сега не си ги правил никога. Щом не знаеш как да вземеш ток от разпределителна кутия по добре не се занимавай. С ток-а шега не бива. По добре викни някой по запознат с ел. инсталациите.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за скрито осветление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: