Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
slivnalia - напреднал
Привет тъй като съм доста бос на тема електротехника ,искам да задам един въпрос на знаещите.Намерих една зареждаща се батерия 6 V /4,5 ампер часа,има и зарядно с нея,та въпросът ми ,какво мога закача на нея което да използвам за осветление на бивака вечер.И както се сещате искам хем да осветява добре, хем да е икономично :) Поздрави и бъдете здрави :wink:
todortv - майстор
Лампа 6V, 5W за около 1-4 часа, в зависимост от състоянието му.
5W e лампа за габарит на кола.
miroton - майстор
Използвай светодиоди.
Аз лично ползвам това,консумира 0.130А,сметките си ги прави ти.

Прикачен файл

Снимки0669.jpg

Прикачен файл

Снимки0668.jpg
slivnalia - напреднал
miroton написа:
Използвай светодиоди.
Аз лично ползвам това,консумира 0.130А,сметките си ги прави ти.
Оф аз ако можех да правя сметки нямаше да ви задавам тъпи въпроси :? А от къде да си взема подобно нещо?
miroton - майстор
Светене без прекъсване 36 часа,ако акумилатора не е от евтините.
За тези фенерчета ако ги намериш пиши едно лично че и на мен ми трябват.
hidrazin - майстор
Ако ще е за къмпинг мисля че това е подходящо. Работи с 4 батерии ( 6 волта ) и вместо да си ги купуваш може направо да свържеш тоя акумулатор дето го имаш.
Къмпинг лампа 02

Изображение

:partyman:
slivnalia - напреднал
hidrazin написа:
Ако ще е за къмпинг мисля че това е подходящо. Работи с 4 батерии ( 6 волта ) и вместо да си ги купуваш може направо да свържеш тоя акумулатор дето го имаш.
Къмпинг лампа 02

Изображение

Днес я гледах тази лампа ,само че не знам дали ще осветява добре,в смисъл дали ще пръска светлината или ще я насочва в лъч :? :partyman:
NeoBoss - специалист
по ще я пръска от ония ламБи по горе . Все пак зависи и колко високо ще я поставяш.
petkomz - специалист
slivnalia написа:
Днес я гледах тази лампа ,само че не знам дали ще осветява добре,в смисъл дали ще пръска светлината или ще я насочва в лъч :? :partyman:
Имам такава ламБа, добра е! Е, зависи дали не искаш да четеш или бродираш, става за целта! Можеш да избираш между няколко режима на светене - център, малък или голям кръг, или комбинации (не си спомням точно какви бяха).

Тема "Осветление за бивак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: