• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kretio74 - специалист
Здравейте колеги, попаднаха ми 10 такива датчика. проблема е че не знам как да ги свържа. По принцип PIR датчиците са с 3 края. Проблема е, че от тези датчици излизат само 2 края и не знам как да ги свържа.
На кутията пише Kupp.
На 220В са.
Прикачен файл:
28062013139.jpg
Прикачен файл:
28062013140.jpg
Прикачен файл:
28062013142.jpg
Прикачен файл:
28062013143.jpg
Прикачен файл:
28062013144.jpg
Прикачен файл:
28062013144.jpg
PCL82 - майстор
Свързва се като обикновен ключ за лампа: фаза от мрежата и прекъсната фаза към лампата. То виж че има крачета за монтаж в конзола: кеф ти да го сложиш на мястото на някой ключ, кеф ти да го сложиш в конзолата му за външен монтаж.
kretio74 - специалист
PCL82 написа:
Свързва се като обикновен ключ за лампа: фаза от мрежата и прекъсната фаза към лампата. То виж че има крачета за монтаж в конзола: кеф ти да го сложиш на мястото на някой ключ, кеф ти да го сложиш в конзолата му за външен монтаж.
Предположих същото, но как се захранва схемата само от фаза. :?
ivanovbg - майстор
Като ти гледам подписа... Абе свързвай както ти казва колегата и ще видиш че работи. А на въпроса "как така се захранва само от фазата", питай в някой друг форум. Само гледай да не е български :-D :partyman:
hidrazin - майстор
И гледай лампата да не е енергоспестяваща или LED. Да е от добрите стари ламби с жичка.
:partyman:
boqn_zara - специалист
:-D :-D :-D
Ще трябва да се обадим до Америка да ни пратят крушка измисляна някога от легендарния Адолф Шалет.
hidrazin - майстор
boqn_zara написа:
... да ни пратят крушка измисляна някога от легендарния Адолф Шалет.
Ами не чак толкова дърта като тая в пожарната. Не е проблем да се направи и по-дълговечна ламба. Пък то и едно светене там.... По-скоро е Едисонова ламба, отколкото на Адолф Шалет. :-D
Просто тоя датчик няма да бачка с LED и енергобоклуци.
kretio74 - специалист
Оставете подписа. Ок утре подвързвам един и ще пиша.
Не бях сигурен та затова питах. Мерси за отговорите.
ditronix - специалист
А бе вече има и такива ключове,дето работят с 6-8W товар,така че може да тръгне и с модерните лампи. Пък ако не тръгва с тях,може да се накара в крайна сметка :-D
hidrazin - майстор
ditronix написа:
А бе вече има и такива ключове,дето работят с 6-8W товар,така че може да тръгне и с модерните лампи. Пък ако не тръгва с тях,може да се накара в крайна сметка :-D
Може и да може. След това обаче нали знаеш - резистори на ламбата за да премахнеш остатъчното светене.
  • 1
  • 2

Тема "Как да свържа този ПИР датчик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: