• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milanss - специалист
Здравейте.
Имам следният проблем. В службата изгоряха баластите на няколко лумисцентни лампи. Марката на баластите е KANLUX 2*36W ( стикера на снимката е от тях). Тъй като не можаха да намерят същите ми купиха от тези на OSRAM (също на снимката). Проблемът е, че има разлика в изходите и не знам дали и как може да се свържат. На стария баласт изводите са 7, а на новия 4. Ако някой знае моля да сподели, ако може със схема.
Благодаря

Прикачен файл

IMGP4378.JPG
boqn_zara - специалист
Ами,че то схемата ти е дадена на самия баласт.Ориентирай се по нея. :?:
milanss - специалист
Е как да се ориентирам, трябва 7 проводника от 7 извода на стария баласт да ги наместя на 4 извода на новия. Ако ти е ясно как ориентирай ме.
ditronix - специалист
Ами освен да опиташ като изводи 3,5 и 7 от старият баласт ги оставиш свободни. Просто няма де ги закачиш,а и не ми е много ясно тоя новия как ще светне сопите,като половината им крака са висящи?/1/ :shock: :? Аз едно не мога да разбера-искаш им едно,носят ти друго. Ами който ги е купил-да дойде да ги върже! Още повече че има български със същата схема на свързване като на старите твоите-фирмата,която ги произвежда е ТЕХНОСВЕТ. Тук в завода сме с такива,у дома вече 4-5 години също работи един и не е изгарял!
sstefanov - майстор
Не съм ползвал този баласт, но като гледам означенията би трябвало според схемата да тръгне така:

1 -> 21
2 -> 22
4 -> 23
6 -> 24

Другите остават несвъразни (изолирани).
milanss - специалист
Ами казах на шофьора да пита в магазина как да ги свържа или да ги върне, но онзи му отговорил, че не е ел.техник, а е търговец. И не искал даже да ги приеме обратно. Като не стават, нашите да купуват цели тела и това е. Мислех ,че ще може да се преработи опроводяването на лампите за да паснат на този баласт, но уви.
Благодаря все пак.
moimoimoi - майстор
при осрам се ползва само една спирала от едната лум лампа

т.е. може да работи и с тръби с изгорели спирали

колегата sstefanov ти е дал верния отговор,ако и така не можеш да се справиш извикай електротехник
и на осрам баластите са едни от най хубавите,преди 6-7 години подмених около 2000 такива иняма прблем с нито един за 5 години колкото им дадох гаранция
MrMurdjo - майстор
moimoimoi написа:
при осрам се ползва само една спирала от едната лум лампа

т.е. може да работи и с тръби с изгорели спирали

колегата sstefanov ти е дал верния отговор,ако и така не можеш да се справиш извикай електротехник
и на осрам баластите са едни от най хубавите,преди 6-7 години подмених около 2000 такива иняма прблем с нито един за 5 години колкото им дадох гаранция
^ това е ключът от палатката.
При последната гръмотевична буря изгърмяха няколко на лампите около сградата. Филипс, също с висящ край работят. Купиха обаче такива, дето се закачват и на двете спирали. Показах на домакина как да пусне още една жица и той ги преправи успешно.
milanss - специалист
Не знаех, че могат да работят с изгоряла спирала. Научих нещо ново. Утре ще ги пробвам и ще пиша. Аз съм електротехник, но човек се учи докато е жив. Благодаря Ви за помощта.
moimoimoi - майстор
спиралата може да е изгоряла,но вътре трябва да си има газ и живак
  • 1
  • 2

Тема "Електронен баласт за луминисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: