Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Todorov_V - специалист
Здравейте!
Е сега ще ви затрудня! Дадоха ми един сешоар от Щатите донесен да му взема чаркуляците, че нещо се бил развалил. На него си пише, че работи на 125VAC, пробвали го тук с конвертор за към 220V, работил няма и пет секунди и бушона изключил след което се оказало че конвертора изгорял и решили и сешоара за такъв, обаче...огледах го аз вътре има няма десетина чаркуляка, на захранващият кабел пише 350V, вътре на няколкото малки кабелчета гледам пише 300V, само на моторчето не се вижда да пише нещо. Реших да пробвам, с риск бушона пак да изключи и след смяна на щепсела с такъв за нашият стандарт, включих го и...заработи си като пич както се казва, не знам сега това нормално ли е, няма нито ключ да се превключва от 110 на 220, не загрява, всички функции работят :? Търсих в мрежата дали има този модел някъде да пише, че работи на двата волтажа, но нищо не открих. Някой може ли да ми обясни? Ще работи и ще ''цъфне'' в един момент ли? Може ли да се ползва докато изкара? :?: По долу е снимка на единственият надпис на сешоара.
Изображение

Модела е Revlon RV410

Прикачен файл

DSC05088.JPG
hidrazin - майстор
Ще цъфне. И ще върже. Може да се използва докато изкара ама не и за сушене на коса освен ако не искаш да ходиш като пърлено прасе ако не му изключи термозащитата или не изгори скоропостижно. Освен това е китайски.
:partyman:
kozl - майстор
Би трябвало да прегрява. Реотаните са му разчетени за 125 волта, а на 220 греят три пъти повече. Не съм сигурен каква му е схемата, но повечето сешоари използват да захранват ел.двигателчето на вентилатора последователно през реотаните. Ако е така на 220 и ел.двигателчето е претоварено, защото ще получи по-високо захр.напрежение и съответно през него ще протича по-голям ток, но пък ще заработи с по-високи обороти. Общо взето по-високите обороти ще образуват повече вятър, за по-добро охлаждане на претоварените реотани и ще намалят изходящата температура на въздушния поток. Пък колко ще изкара зависи от издръжливостта на претоварените елементи.
Аз някога докато чистех един подобен сешоар задръстен с коси и имах неблагоразумието да го пробвам за секунди със свалена перка на вентилатора. В резултат - смяна на ел.двигател, защото оригиналния изрони колектора от високите обороти, които разви без перка. И после мъка. Въпреки, че сложих ел.двигател на същия волтаж и форма реотаните не загряваха добре, та се наложи да променям байпасното съпротивление към ел.моторчето.
Todorov_V - специалист
Ясноо. Значи дори и да сменя моторчето с такова от сешоар работещ на 220V няма да се получи безопасно работещ уред. Нещо от него за части поне може ли да се вземе, или няма смисъл?
fikata - майстор
Разкостствай и носи в мазето. Знае ли човек кога ще потребва чарк от ...сешоар Revlon RV410.
Другарят Ленин е казал :" Купувай всичко, когато има,не когато ти потрябва да го няма"
Todorov_V - специалист
fikata написа:
Разкостствай и носи в мазето. Знае ли човек кога ще потребва чарк от ...сешоар Revlon RV410.
Другарят Ленин е казал :" Купувай всичко, когато има,не когато ти потрябва да го няма"
Слушам! :lol:
MamaMy - майстор
Не бързай. На повечето сешоари се правят степени като се добавя с ключа по един диод. По този начин грее и духа по-слабо. Ако го направиш така ще си го ползваш нормално и на 220 волта
Todorov_V - специалист
MamaMy написа:
Не бързай. На повечето сешоари се правят степени като се добавя с ключа по един диод. По този начин грее и духа по-слабо. Ако го направиш така ще си го ползваш нормално и на 220 волта
Някъде мога ли да прочета за този начин? Благодаря. Аз се занимавам с компютри и телефони основно и не са ми съвсем ясни уреди от тази категория. Сега ще го снимам и от вътре, за да добиете по добра представа евентуално.
MamaMy - майстор
Няма нужда от четене. Вземи един диод 1N4007 и пусни уреда през него. Сам ще се убедиш. А щом се занимаваш с компютри значи имаш много изгорели захранвания. В тях с грец схема, най-често 4 диода изправят на входа мрежовото 220. Може да ползваш един от тях.
Todorov_V - специалист
MamaMy написа:
Няма нужда от четене. Вземи един диод 1N4007 и пусни уреда през него. Сам ще се убедиш. А щом се занимаваш с компютри значи имаш много изгорели захранвания. В тях с грец схема, най-често 4 диода изправят на входа мрежовото 220. Може да ползваш един от тях.
Това са възможно най отблизо снимки, загледах се и гледам, че вътре има няколко наредени диода след моторчето към реотаните, които приличат точно на 1N4007.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Отрих и подобен модел, за който пише, че е с двоен волтаж:
http://regionfreedvdplayers.ecrater.com ... ravel-hair#

Тема "Сешоар на 125VAC работи на 220V!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: