• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gibson58 - специалист
Донесоха ми едно зарядно в което доста са текли батерийките.Не мога да сваля пластините и да ги изтъркам .Как мога да го почистя това нещо?
Изображение
Гледах клип как го чистят ,но не мога да разбера с какво го полива...
http://www.youtube.com/watch?v=iXB09Wz32f4
ivanovbg - майстор
С вода и сода за хляб и четка за зъби опитай. Ако не стане с оцет.
gibson58 - специалист
Водата няма ли да навреди на платката?
PCL82 - майстор
Можеш да пробваш в кислородна вода. Тя разяжда медта, но действа бавно. Първо металът заблестява (през първата минута -две), след това става матов, а после почва да се разяжда. Ползвал съм смес от 100г кислородна вода от аптеката, 1ч.л. готварска сол и 1 пакетче лимонена киселина за ецване на платки. С този разтвор платката се разяждаше за 30 мин при стайна температура. Със същия разтвор съм почиствал порцелановите основи на предпазители от изпръскала мед при кърпени с жички патрони.
hidrazin - майстор
Оцет.
Веднъж възстановявах точно такова - VARTA. Беше на един приятел. Гадна работа - беше изяло и част от пътечките. Между другото и аз имам същото ама още не са текли в него батерии.
Водата няма да попречи - после го изсуши добре. Ако искаш да изсъхне бързо и добре след като го измиеш обилно с вода го потопи/полей със спирт. Спиртът ще отнеме голяма част от водата.
:partyman:
jekasus - майстор
С тоя аватар не мога да прочета темата :lol:
gibson58 - специалист
hidrazin написа:
Оцет.
Веднъж възстановявах точно такова - VARTA. Беше на един приятел. Гадна работа - беше изяло и част от пътечките. Между другото и аз имам същото ама още не са текли в него батерии.
Водата няма да попречи - после го изсуши добре. Ако искаш да изсъхне бързо и добре след като го измиеш обилно с вода го потопи/полей със спирт. Спиртът ще отнеме голяма част от водата.
Да полея платката с вода ?!?Правилно ли разбрах,че не съм много по платките?
hidrazin - майстор
Първо с оцет. После миеш с вода платката. Обилно. Нищо няма да и стане. Накрая по желание със спирт за по-бързо и добро съхнене. След това за един ден някъде на терасата да я пече цял ден слънце.
Огледай пътечките от задната страна да няма изядени.
gibson58 - специалист
ок, мерси за съветите.
gibson58 - специалист
Мисля ,че се изчисти,но дали е фатално ако остане ръждата или и нея трябва да махам?
Изображение
А като съм влезнал в серия да карам на ред :) има и една пострадала уайърлес мишка,с нея пак ли така да процедирам ( четката с оцет и под чешмата ) или не може?
Изображение

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Как да си почистя зарядното от протекли батерии?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: