Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dubzilla - помощник
Здравейте колеги,
имам нужда от малко помощ за свързването на обемните датчици Paradox 467.
Изображение

Това е схема на изходите на алармата:
Изображение

В момента свързването на датчика ми е следното (но явно е грешно):
1. Пюса към плюс на алармата
2. Минус към GND на Z1 от алармата
3. минус и N.C. са свързани на късо с мостче в датчика
4. ТАМПЕР свързан към C с мост в датчика
Прилагам снимка.
Изображение

Проблемът в момента е, че при опит да активирам алармата с ключ 1234 ми изписа, че има "отворени зони" - явно нещо съм объркал свързката на датчиците, които м/у др. реагират на движение и пресветкат когато трябва.

Също така в менюто тестване на зони, зоните са ми изписани с Т, а доколкото видях в упътването трябва да са изписани с 1.

Благодаря предварително за съдействието.
ditronix - специалист
Определил ли си в настройките начина на свързване на заните? Така,както го описваш е "балансирана зона с краен резистор". Според мен ще ти е по-лесно да минеш на вариант EOL. Нищо не казваш за балансни резистори. Има ли ги някъде или не? Аз процедирам така- балансен резистор от С към маса в датчика,NC с един проводник към контролния панел на съответната зона.Тампер клемите отиват към панела и там се свързват последователно (всичките),като останалите два извода -начало и край се свързват къ зона 7 и маса. По принцип зона 7 е определена като 24 часова. Може тамперите да се свързват последователно от датчик в датчик за по-лесно и бързо,но трябва малко опит....
valentino76bs - майстор
Предстои ми монтаж на такава аларма и сигурно ще има приключение със програмирането и свързването :) Та искам да питам за тези балансирана и незнам си какви зони за каква щуротия са и коя схема е най подходяща за мен.Значи с един мук съм и един обемен датчик,като кабелите са не по дълги от два метра?
Прикачен файл:
home_6_phpAMOBsm.jpg
ditronix - специалист
Карай по точка 3- само за два датчика не си струва да се вкарваш във филми. Вероятно магнитния контакт ще е близо до клавиатурата и можеш да го свържеш направо в нея. После ще присвоиш зоната на клавиатурата при програмирането- аз присвоявам зона 1 , като я правя входна. Зона 2 ще я направиш последваща, а останалите оставяш неизползваеми. А, да, тампера се свързва към зона 7, мисля, че тя си е зададена като 24 часова. Въобще ще трябва да внимаваш при програмирането, ако не си сигурен, проиграй всичко на масата, да ти е под ръка, а не да се панираш, когато свършиш монтажа.
valentino76bs - майстор
Това с тези съпротивления се правило ако някой се опитвал да реже кабели да ги окъсява
да саботира охраната звъннах на един приятел който се занимава с аларми ,че ме светна :) Да мука ще е към 1ва зона а обемния към втора последваща ,тъй като и мука и обемния ще са в едно помещение се надявам ,че има опция която да е настроя правилно като се задейства мука първи да не свирва ,и обратното ако обемния е първи да пищи веднага!Абе мъки ще са като гледам описанието и колко работи не са ми ясни....пък ако видя зор и се изнервя нещо ще викам за помощ.Там е работата че тука с тази аларма не познавам хора които да са се занимавали !
Nimi - специалист
valentino76bs написа:
а обемния към втора последваща ,тъй като и мука и обемния ще са в едно помещение се надявам ,че има опция която да е настроя правилно като се задейства мука първи да не свирва ,и обратното ако обемния е първи да пищи веднага!
Това е дефиницията на последваща зона. В смисъл -> има маршрут за влизане и следва входната.
Другото и название е "зависима" зона. Времето за активиране на алармения цикъл зависи от това дали първо е нарушена входната зона или не.
valentino76bs - майстор
Днес я вземах ми чудесна българска изработка и с дайлър и сирената е много добре абе с една дума отговаря на изискванията ми .Почти се справих с програмирането остана една 7 зона дава ми отворена ,незнам понеже тамперите на клавиатурата и кутията директно ли са свързани или ....щото не виждам кабели да ги закача със съпротивления към 7 зона.Минах на ЕОЛ обаче ако тамперите са свързани директно това ЕОЛ не важи за тях не зная ... ще почета още малко :) А и тампера на датчика го свързах последователно на Н.З. контакт.
Nimi - специалист
Ако ти е отворена кутията дори да си сложил резистора на 7-ма зона ще ти дава нарушение. Същото важи и за клавиатурата.
valentino76bs - майстор
Всичките 3 тампера са затворени ! Друго не ми е ясно ....нали пише ,че всичките тампери са свързани към 7 зона/програмирана като 24 часова/,щом са свързани значи са по един от петте варианта КОЙ ?Защото аз хубаво слагам съпротивления на мука и на обемния но заданието за свързване не е за всяка една от зоните а общо .Абе има неясноти,не мога да подкарам тамперите .... :?
Прикачен файл:
home 6.jpg
Значи според мен трябва както са свързани тамперите така да свържа и съпротивленията на мука и на пира за да може всичко да е еднакво помагайте моля...?
http://bsm-bg.com/documents/instrukcii/ ... lation.pdf
valentino76bs - майстор
Има напредък :-D въпреки ,че нямам информация относно някои неща.... ми подкарах я :prayer: ..да кажа само ,че двата тампера на централата са към 7 зона а тампера на клавиатурата е към 8 присвоена за клавиатурата /опция/.Сложих по един резистор в паралел на едната/P7 и GND/ и другата зона/P8 и GND/ и сега работи .....като типа на линията е EOL.Ей това ми е странно едните зони последователно резистора а на другите паралел... :?

Тема "Алармена система BSM Home 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: