• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
искам да попитам,каква е цената за изграждане на ел. инсталация (на точка) и какво включва това.или по-точно кое е точка ? ключ,крушка,раз. кутия,контакт - това всичко си е отделна точка ? съжалявам ако има подобни теми и пиша пак за същото,но поне аз не открих нищо.или поне това което намерих е доста старо като дати и не зная дали това е актуално.
moimoimoi - майстор
цената зависи от много фактори
-ново-старо
-гаранция
-издаване на фактура,т.е. фирма
и други
преди имаше подобна тема потърси я
misota - напреднал
вече всичките услуги са по договаряне. :partyman:
dtmf - специалист
Според зора на поръчителя и глада на техника :-D
hidrazin - майстор
В нета има достатъчно цени .... които не са актуални. Както колегите вече казаха - въпрос на договорка. Теб за какво точно те вълнува този въпрос? Ще монтираш или ще ти монтират?
:partyman:
искам да се ориентирам в цените.става дума за Варна,няма издаване на фактури,окабеляването е с мостов кабел.казаха ми,че цената била 5лв. на точка.това ми се вижда много малко.като чета при фирмите е около 12-14лв. и то при определени условия.дължина на линията,сечение на кабела и други.и затова попитах вие как таксувате тази услуга.
miroton - майстор
При фирмите е винаги двоино.
moimoimoi - майстор
нормална е цената ,споко
ама ако си пич ще ги почерпиш
hidrazin - майстор
black456 написа:
искам да се ориентирам в цените.става дума за Варна,няма издаване на фактури,окабеляването е с мостов кабел.казаха ми,че цената била 5лв. на точка.това ми се вижда много малко.като чета при фирмите е около 12-14лв. и то при определени условия.дължина на линията,сечение на кабела и други.и затова попитах вие как таксувате тази услуга.
Толкова е на точка ама без полагането на кабела. :-D Тези 12-14 лева са за точка и полагането на кабела. Когато сечението мине 4 квадрата там бирата е друга. Зависи и колко голям е обекта. При големи обекти съответно цените падат.
Както казаха и колегите еталон няма с само пазарлък.
:partyman:
Толкова е на точка ама без полагането на кабела - Ето това не го разбрах :) Уж всички се занимават с ел а никой не каза нищо конкретно.Аз досега съм вземал по -8-8,5 лв на точка и затова попитах как се цените в момента.Но като ходя по кооперации и къщи да довършвам или оправям нещо си мисля,че вземам малко :) Като гледам как са направени инсталациите и ми става жал за тоя,който е плащал.
  • 1
  • 2

Тема "актуални цени на ел. услуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: