Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stancho123 - специалист
Купих лед прожектор с вграден датчик в него.Изрично питах дали този датчик може да работи, като фото реле и ми бе отговорено, че може от момиче, което се чудя дали изобщо ме слушаше.Имам го от месец за връщане свърши...
Искам да попитам запознатите дали може този датчик да се премахне и дупката му да се запълни с нещо и да се сложи фото реле отвън да го контролира или няма смисъл и е по-добре да го пусна в продавалника за 50лв и да си взема обикновен без датчик?

Прикачен файл

DSC_7750z.jpg
boqn_zara - специалист
Може но нз дали има смисъл да не ти излезе солено а пък и ново нещо да преправяш не е оправдано.По-добре потърси в нета и евентуално колко ще струва това къде ти желаеш.
hidrazin - майстор
Този датчик работи и като фотореле ама не съвсем. Фоторелето в него само може да му забрани работата в светлата част на деня. Иначе няма проблем датчика да се преправи отвътре за да не работи и да се сложи външно фотореле.
Колко вата е този?
:partyman:
stancho123 - специалист
20W е.Като го отворя вътре какво да очаквам?
Просто този датчик е вързан към фазата и трябва да го откача или не е толкова просто?
hidrazin - майстор
По-добре черпи една ракия някой познат дето разбира. Не е сложно ама щом питаш явно не е за теб. Не искам да те обидя.
jekasus - майстор
Като го отвориш, може да видиш схема за свързване(ама от китайци всичко може да се очаква).
И не им вярвай на тия елтехници, че боравенето с 3-4 жици е нещо много, много, ама много сложно :razz:
velas - специалист
jekasus написа:
боравенето с 3-4 жици е нещо много, много, ама много сложно :razz:
Мдааа, особено ако види вътре брояч с намаляващо време... :lol:
hidrazin - майстор
leosat varna написа:
jekasus написа:
Мдааа, особено ако види вътре брояч с намаляващо време... :lol:
Синята или червената? :lol: :prayer:
jekasus - майстор
Само върл елтехник ще направи бомба с различни на цвят "жици" :-D Че, и ще ги надпише със маркера :-D
hidrazin - майстор
Аз ползвам само бели! :lol: Просто такива имам. Пък това с обезвреждането на бомбите по филмите си е чиста глупост. Една добре и майсторски направена бомба няма обезвреждане. Единствено можеш да я взривиш на място което пак го водят обезвреждане де. Ама не и да я дезактивираш, спреш, преместиш разглобиш.... С една дума тя си свършва работата. :lol:
Аааа... И кабелите не се надписват с маркер. Слагат им се бирки.

Тема "Може ли да се преправи лед прожектор с датчик на обикновен.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: