Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stancho123 - специалист
Ще слагам прожектори около къщата, изкопах дупка за кутия малко преди един контакт.Сложих кутийка, срязах жицата на контакта и си положих кабела за прожектора в стената.В момента се чудя с клеми ли да вържа вътре жиците или с навиване.В контакта може да включа отоплителен уред макс 2500W.Купих си от доста дебелите лустер клеми и се чудя какво да правя.
boqn_zara - специалист
Лустер клемата не е най-добрия вариант нито пък спайка.Потърси в нета wago клеми.Помислил ли си как ще го управляваш тоз прожектор.
VLADO66 - майстор
Каква е общата мощност на прожекторите?
hidrazin - майстор
Уфффф... Не е трябвало да режеш жицата. Аз по принцип съм против спайката (усукване) ама в този случай е трябвало само да заголиш изолацията и да и отгоре да навиеш плътно 1 - 1,5 сантиметра от кабела за прожектора. Той е с малка консумация а така нямаше да вкарваш допълнителни връзки преди контакта.
Търси клеми Ваго.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Става въпрос за прожекторИ :wink: И за да не се надхвърли и за безопасност от такова надхвърляне на капацитета на захранващия кабел на контакта/които по дефолт е 2.5мм2/ е необходимо да се замени същия с ключ http://www.elektra-bg.com/%D0%BA%D0%BB% ... %B5%D1%80/
stancho123 - специалист
То прожекторите са 20W нищо не са.
На жиците не надхвърлям изобщо капацитета на силата на тока, който могат да понесат.Просто там където ще са клемите максимално ще преминава към 2500W.
А каква е разликата между лустер клеми и wago клеми ,ако някой може да ми обясни?
По сайтовете пишат колко са хубави и ...др.Не е ли същия принцип ,като при лустер клемите и при лустер клемите с това винтче не става ли по стегнато и с по хубава връзка или се бъркам.
Намерих на сайта им от къде да ги купя и мисля да отскоча до там.
:?
hidrazin - майстор
По-хубави са. Тези с болтчето след време охлабват и връзката нагаря. Пък и ти печка ще ръгаш там.
:partyman:

Тема "Как да взема ток?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: