Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
Здрасти! Имам такова питане:
Ще ми се да прекарам през канализационна тръба кабел 200 метра до помпа 800 вата. Канализацията е работеща, което означава че кабелът ще е потопен в течаща вода, примесена с разни други работи. :kotz:
Галимацията е с канализацията, щото ако е навън, нощем некви мистериозни мургави тролове изяждат кабела барабар с изолацията. Имат даже металотърсачи. Та питането ми е, какъв точно кабел ще издържи на тези условия и с цената си няма да обезсмисли начинанието? Другият въпрос е, как най-лесно да го прокарам, като се има предвид, че през 50м. има шахти?
hidrazin - майстор
CBTT-с и трябва да е с пълнеж. Аналог е NYY-O/J - също с пълнеж. Подходящ е също RV-K и бронираните кабели. Във всеки свестен магазин ще получиш информация.
Изтеглянето през тръбите и шахтите - с жило.
Все пак тази идея не ми харесва. Хич не ми харесва. Кабела в тръбите ще предизвика задържане на мизериите и затлачване на канала. Какъв е диаметъра на тръбите между шахтите?
:partyman:
fikata - майстор
Кабел за полагане във вода NYY-O/J - меден и по евтиният му аналог CBTT-с -алуминий
http://www.cablecommerce.bg/bg/allproducts.php?catid=15
Папуас - специалист
Забравих да пиша, че помпичката е монофазна.
hidrazin написа:
...
Все пак тази идея не ми харесва. Хич не ми харесва. Кабела в тръбите ще предизвика задържане на мизериите и затлачване на канала. Какъв е диаметъра на тръбите между шахтите?
Че що да пречи? Нали ще е прав и успореден с течението? А тръбите са 200мм. Спокойно мога да пусна някой дакел да го изтегли. Само се чудя откъде да му взема лисица за стимул. :)
hidrazin - майстор
Папуас написа:
Спокойно мога да пусна някой дакел да го изтегли. Само се чудя откъде да му взема лисица за стимул. :)
Сложи му и шпайкове иначе само ще буксува и нищо няма да изтегли.
Папуас - специалист
Хахаха... :)
Благодаря ви за инфото! =D>

Тема "Какъв кабел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: