Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Имам изкаран проводник на терасата за осветление 2х1кв от контакт 2х1.5кв. Може ли да се сложи предпазител 10А преди ключа за лампата за да защитава линията или не е нужно или възможно ?
Благодаря!
fikata - майстор
Може да се сложи предпазител, но не е необходимо.
dobcho_vn - специалист
За можене може, ама смисъл :?: няма :roll:
На мен ми е любопитно къде е , в смисъл кой град, е изпълнено с 2х1,5 захранване на контакта ?
Идеята е ако изгори някоя крушка дали ще изгори предпазителя - винтов 16А ?
Мисля да ги сменя предпазителите с автоматични за напред.
А това е в Стара Загора блок ЕПК.
fikata - майстор
spellbound написа:
Идеята е ако изгори някоя крушка дали ще изключи предпазителя 16А ?
Предпазителят ще изключи ако крушката изгори поради късо съединение в нея.
Предпазителят няма да изключи,ако крушката изгори когато й е свършил живота.
mrdds - специалист
dobcho_vn написа:
За можене може, ама смисъл :?: няма :roll:
На мен ми е любопитно къде е , в смисъл кой град, е изпълнено с 2х1,5 захранване на контакта ?
Такъв имали-такъв сложили.Тогава(че и сега понякога) ел инсталациите се правеха от общаците.Дърпат жицата коват с пирони и замазват.Коя била за лампи,коя за контакти .. те всички изглеждат еднакво.Надзорника пие бира и играе карти под сянката.
Ти виждал ли си разклонителни кутии на 1,5м височина и диагонално прекарани проводници, основен захранващ проводник на кухня 2,5 кв. и 6 контакта след него все предвидени за електро уреди :axe: ? Щото аз от фабричната ел.инсталация на моя апартамент това видях. :irre:
И така си е работило 10г.
fox_vt - майстор
То за работенето ще работи що да не.1,5 кв замазан в мазилка ще си носи 16 те ампера колкото може да издържи шукото,и ако се скапе нещо ще е контакта не кабела.То и в кухнята силовия за печката като е предвиден за 5-6 киловата зависи от готвенето дали някога ще ги ползваш на макс-е ако по празници решиш да пекнеш пържолки на фурна и бобеца да си къкри че и кафенце на джезве за гостите да направиш,може лееекинко да имаш неприятности ама пък нали пиене сте нагласили не е болка за умиране :-D
gogo7777 - майстор
Какъв е проблема ел.инсалацията да се ползва за отопление :-D
fox_vt - майстор
Какъвто е проблема ромчетата да си ползват пружина от легло или метална касетка от буркани за печка :-D

Тема "Питане за предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: