Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ksamokovliev - помощник
Здравейте!
Решил съм да направя лек освежителен ремонт на кабинката на асансьора.Търсих в интернет идеи и начини за реализация , но Уви не успях да намеря нищо.
Някой може ли да ми помогне с това мое начинание като идеи, материали крайни резултати и прочие.
Благодаря ви!
ferrari4456 - специалист
А съседите ще те подкрепят ли и дали няма да имаш проблем със фирмата обслужваща асансьора?
mir4oto - специалист
Най-евтиния вариант е да използваш самозалепващо фолио, то дава изключително голям простор за реализация на идеи. Хубаво ще е да се сложи и ново подово покритие на кабината, което също може да бъде от специално фолио, но предполагам от дългогодишната употреба пода се е вдлъбнал, така че ще е добре да се положи някакъв износоустойчив материал, ако е грозен върху него може и подова графика с двоен или троен ламинат отгоре. Задължително подмени плафона с някой по модерен и ако ти се занимава повече, вариант - светещ таван. 1-2 метра диодна лента, която да осигури минимум 600 лумена и затваряш с непрозрачен плексиглас, по желание на него може да залепиш и някаква шарка пак от фолио или лазерно изрязана хром-никелова ламарина. Огледалото и нещо на което да се хванеш мисля са задължителни, подмяна на бутониерата или поне само панела и бутоните й. Сега се сещам още доста варианти, ама по-добре сложи някоя снимка на кабината, че да изкристализират :-D
mumar - специалист
В какво състояние е в момента кабината, какво искаш да промениш, какви средства си решил да вложиш?
Най- добре турни една снимка, както са те посъветвали по- горе.
Идеи и възможности има колкото искаш...
ksamokovliev - помощник
ето и снимките
Имам светъл балатум и тъмен ламинат.
нз кое от двете да ползвам .. с балатума ще бъде по издържливо на влага мръсотии и прочие , докато с ламината.. ще е малко по-модерно....

искам да сменя и това изгоряло стъкло на лампата.. или цялата лампа..
и таблото с копчета мисля да го сваля и да го изшкуря с виброшлайфа но нз дали ще се поличи добре...

Прикачен файл

010920132252.jpg

Прикачен файл

010920132250.jpg

Прикачен файл

010920132251.jpg
mir4oto - специалист
Струва ми се, че си имате пиромани-пушачи във входа, при това положение дали си струва инвестицията, колко време ще се запази свежия вид? Ламарината на бутониерата не си струва да се занимаваш с нея, по-добре еталбонд, или ламарина 1,5-2 мм лазерно изрязана, бутоните се подменят с метални, иначе ги очаква същата съдба. На нашия асансьор съм го изрязал от неръждавейка. Плафона се подменя с нещо стъклено, пода най-добре да залепиш балатум и в краищата му или силикон или лепило, така че да не влиза вода под него. Страничните панели може да се подменят или да се сложи нещо върху тях, но доколкото разбирам всъщност идеята е да се подменят счупените, изгорените и износените елементи а не нещо цялостно и ново.
colyo - специалист
Нека ти предложа и аз нещо. Преди години ни се наложи да преправим един стар товарен асансьор в товаро-пътнически. Докараха ни и чисто нов товарен австрийски в сандъци та пооткраднахме малко идеи от него. Клетката беше от 25мм шпертплат, облечен в матирана неръждаема ламарина. Намерихме дебел шпертплат от сандъци за оборудване и го облепихме с лъскава неръждаема ламарина. Тъй като е надзорно съоръжение не ни дадоха да сменим клетката и се наложи да хванем новите панели за старите. Стана по-хубав от нов. От надзора го инспектираха и му смениха предназначението без забележки. Така изкара 14 години, докато не затвориха фабриката. В този ред на мисли можеш да облечеш клетката с каквото си поискаш, стига да не закачаш системите за сигурност (аварийните изключватели горе и долу).
ksamokovliev - помощник
Благодаря ви за коментарите и мненията
ще се пробвам да го поосвежа леко.. .... чисто и просто имам инициативата и желанието .. пък и мисля че ще е добре за входа.. ще започна най-вероятно с пода... и ще продължа нататък...
Ако успея да реализирам идеите си .. ще кача снимки...
naB4o - специалист
Може и 1 огледало да сложиш, оптически увеличава обема на кабинката, а и комшийките ще се снимат с телефонУ в модерната кабинка ;)
За пода, щях да предложа и аз ламинат някакъв остатъчен от някой комшия. Трябват няколко дъски. И най-важното да го пазят съседите, в блока на нашите го освежаваха преди месеци, точно с фолио и т.н. И сега е отлепено на места, скъсано, надраскано...
mir4oto - специалист
По-горе бях писал за пода балатум но не е добра идея, ламинат също, не са износоустойчиви, има специални подови саморазливни полимерни покрития. Колкото до пазенето, това се възпитава първите 7 години, а да не говорим, че на някой и първите 30-40 им липсват :) така, че всичко трябва да е дуракоустойчиво.

Тема "Освежаване кабината на асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: