Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте на всички,имам проблем с бойлер дипломат 72268а от вчера спря да свети копчето на бойлера,спря да нагрява и вода.Моля за помощ да ми помогнете да намеря проблема,замерих с фазомера до нагревателя на бойлера достига ток.Възможно ли е проблема да е дошъл от това,че няколко дни нямахме вода,а бойлера е включен постоянно(не е имало проблем,работи така най-малко 4 години)
jekasus - майстор
А нула достига ли до нагревателя :?:
hidrazin - майстор
Ами какво ще кажеш тогава за един нов нагревател?
:partyman:
swissmad - специалист
Като си ползвал бойлера без вода по-вероятно да е прегорял нагревателя-извади жиците от клемите на нагревателя и премери между двете клеми с мултицет дали ще ти даде някакво съпротивление.
jekasus - майстор
и с пробна лампа става :-D Демек фасунга с две жици и крушка :-D Ако не свети, значи нагревателя е за смяна.
dobcho_vn - специалист
Аз предлагам безопасния метод, тъй съм свикнал :cool:
Изключваш предпазителя на бойлера или ако е общ, предпазителя на токовия кръг към кого е присъединен бойлера.
Проверяваш за отсъствие на напрежение и след това с мултимер, даже и с такъв от 10 лева става, проверяваш на изводите на нагревателя имаш ли съпротивление и колко е.
shadow__01 - майстор
Аз залагам на изгоряла контактна система на "копчето, което не свети". предполагам нулевата пластинка е изгоряла и не носи нула до нагревателя. А може и да е изгорял. При работа на сухо едва ли би изкарал и един ден пък той 4 години за по няколко дни всяка година вероятно.
shadow__01 написа:
Аз залагам на изгоряла контактна система на "копчето, което не свети". предполагам нулевата пластинка е изгоряла и не носи нула до нагревателя. А може и да е изгорял. При работа на сухо едва ли би изкарал и един ден пък той 4 години за по няколко дни всяка година вероятно.

извинявам се,но не съм много наясно с тока,какво трябва да направя за да сработи?
hidrazin - майстор
skalata45 написа:
извинявам се,но не съм много наясно с тока,какво трябва да направя за да сработи?
Да си извикаш някой дето е приятел с тока. С една дума - електротехник.
:partyman:

Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: