• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Привет!

Имам проблем със зарядните за китайски таблет - вече изгоряха 4 броя, като средният живот на всяко зарядно бе около 3-4 зареждания от по 2-3 часа.
Общо взето сценарият бе един и същ - преди изключване от контакта зарядното все още работи, но при следващо включване изобщо не проработва, нито лампичката му светва, а в един от случаите се чу пукване при свързването към мрежата. Изпробвани са различни контакти в различни стаи, резултатът е един и същ. Проблемът не би трябвало да е в таблета или батерията му, тъй като към момента на включване на зарядното в контакта, същото не е свързано с таблета.
Много и различни мобилни телефони са зареждани вкъщи, но никога не се е случвало нещо подобно с техните зарядни. За момента единственият ми вариант е зареждане през USB на компютъра, но поради някаква причина става изключително бавно - около 25% за цял ден...
Някой има ли идея на какво се дължат изгарянията на зарядните и как мога да реша проблема, тъй като ми е твърде солено на всеки 3-4 дни да купувам ново?
Благодаря предварително!
sstefanov - майстор
Купи си по-хубаво зарядно, съобразено със зарядния ток на таблета.
Т.е. със сигурност проблемът е в зарядните, а не примерно в тока, да речем в промяна на напрежението или нещо такова, както предположи магазинера (на зарядни :-D )? Все пак тия зарядни са по 10-тина лева и е малко нелогично да издържат само 3-4 зареждания...
sstefanov - майстор
Нищо не е сигурно, от информацията, която си дал е това, което съм написал.
Най-вероятно се претоварват зарядните и затова горят.
И благодаря за мнението!
Каква друга информация е нужна за повече яснота около проблема? Технически характеристики на зарядните, или нещо друго, изискващо специални електро-познания, с каквито не разполагам?
shadow__01 - майстор
Liutenitza написа:
Каква друга информация е нужна за повече яснота около проблема? Технически характеристики на зарядните...
Информативно може да напишеш модела на таблета, капацитета на батерията му(ако го знаеш или го пише някъде), какво е било оригиналното му зарядно(характеристиките му) и какви си купувал.
nikolovvd - майстор
На зарядното пише какво е изходното напрежение и маскималният ток. Можеш да ги споделиш с нас, ако не е тайна! :lol:
И както написа колегата - модела на таблета или поне капацитета на батерията. Ние знаем как да си сметнем тока. :roll:
lov - майстор
Явно на колегата са му пробутват абсолютни ментаци или не знае какво взима като параметри. Гледа дали става буксата и нищо повече. Болшинството от таблетите си черпят около 1.5А и зарядните са им разчетени да дават ток до 2 А.
А заряда през USB на компютър става бавно защото тока в повечето случай е ограничен доста и май максималния беше под 0.5 А.
Последна промяна от lov на пет окт 11, 2013 11:20 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Моето зарядно за таблета е 5волта 2А за 6А/ч батерия.
ArturDent - Почти Безобиден
Върви във някой магазин за електроника (например Конрад) и си купи истинско зарядно - все още има на пазара такива които са с траф, а не импулсни.
Питай и ще ти кажат кои са такива. Освен това можеш да ги познаеш по цената и особено по теглото.
Повечето такива идват с един куп преходници и може да им се регулира напрежението и къде да е плюса и минуса.
  • 1
  • 2

Тема "Изгарящи зарядни за таблет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: