• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Здравейте колеги, ще се радвам ако някой помогне с идея, как да реша проблема с отоплението на пода ми. Искам да си купя подово фолио ( ей такова http://www.ecofloor-bg.com/pages/bg/%D0 ... D0%BE.html ) и да го сложа само около масата, защото живея над неотопляем магазин и пода е студен, и е доста кофти на стъпалата когато се седи по дълго - (имам си постоянно отопление - този въпрос няма да го обсъждам) - Въпроса ми към вас, знаещите е - има ли някакъв датчик, или нещо не знам как се зове - което да е достатъчно тънко, за да го сложа под ламинат и при определен натиск да ми включва подовото - или ако някой има идея за нещо подобно, което да включва подовото само когато се сяда около масата.
Проблем ми е и ограничението с ламината, защото е залепен от всички страни, така го направиха от фирмата, за да не пие вода, и всичко ще трябва да сглобя предварително и да плъзна около мястото.
ivanovbg - майстор
Има тензодатчици и с помощта на малко електроника... Но без изолация отдолу първо ще стоплиш магазина и едва тогава ще почувстваш нещо. Пробвай с едно по малко парче. Сложи го на теракота и отгоре сложи една дъска ламинат, включи го и стъпи отгоре за да видиш евентуално кога ще го почувстваш.
:partyman:
Junak - майстор
Много зор. Що не помислиш за PIR датчик?
marian1 - майстор
Нямам избор - не ми се сменя ламината на този етап - за да поставя изолация - за това стигнах до това фолио - иначе добра идея с пробата, трябва да отида до магазина и да проверя за колко време ще се стопли, защото може да се окаже неефективна идеята ми за включване чрез натоварване и да мина на седмичен таймер. За сега, не се отказвам от идеята си с натоварване - ако някой има нещо предвид, нека го сподели.
nikolovvd - майстор
Ето, че са ти дали една много добра идея.
Junak написа:
Що не помислиш за PIR датчик?
Това е датчик отчитащ движението. Струва от 12 до 18 лв. Има управление на прага на задействането в зависимост от осветеността, нивото на чувствителност към движение, както и закъснението за изключване при липса на движение.
marian1 - майстор
Благодаря но няма да свърши работа този пир датчик - имам такава лампа в коридора - ако не се движиш, изключва - това означава постоянно движение на краката :lol:
hidrazin - майстор
Сложи си обикновен кабел за подово отопление. Ефекта ще е същия само дето цената ще е в пъти по-малко. Много пъти. :lol:
На пир датчика може да му се регулира времето. Не е проблем да се направи и десет минути. Не вярвам че може да стоиш 10 минути на масата в стойка "Мирно!". :-D
Обаче това с датчика няма никакъв смисъл. Ако се включва от присъствие, подовото ще го усетиш след минимум половин час. И как я мислиш тая работа с плъзването, независимо дали използваш кабел за подово или това умряло фолио?
miroton - майстор
Това е решението

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (32.42 KиБ) Видяна 1944 пъти
hidrazin - майстор
miroton написа:
Това е решението
Пак не си си изрязал ноктите на краката! :-D
marian1 - майстор
Много са готини тези пантофки :-D

Относно плъзването - ами холчето в началото беше по малко, след това го разширихме малко и сега има лайстна на около 1.10 м. от дължината - мисля че посредством 2 мастара легнали, ще успея да повдигна леко ламината - след това с някое тънко летве ще плъзна (набутам) фолиото. Такава ми е идеята. Относно кабелното подово - притеснява ме, че е високо и има вероятност или от прекъсване, или от това да е релефно и да счупя някое парче ламинат когато ходя около зоната.
  • 1
  • 2

Тема "Намиране на датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: