• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
monster18 - специалист
Колеги дадоха ми един монитор за компютър така бушона беше изгорял така ми казаха отворих го и беше така наистина бушона пише че е 4 А сложих нов изгоря беше слаб сложих по силен беше май 6,5 А нещо такова и пак изгоря какво да го правя искам да го оправя
Junak - майстор
Бушоните по принцип не се ремонтират. Най-добре е да си купиш нов. Може и няколко - не за скъпи. Само гледаш да пише 4 ампера. И си готов :)

А може да купиш и товаhttp://bg1.msrv.stor.bg/prdimg/23346/by ... erneva.jpg
sstefanov - майстор
Предпазителят обикновено гори последен! Тоест той е защитил инсталацията от късото съединение в изгорелия монитор.

Как да поправиш монитора:

Намираш му схемата.
Измерваш необходимите величини.
По измерванията правиш хипотеза какво може да е изгоряло.
Заменяш предполагаемия елемент или елементи.
Проверяваш работата по начин, който предотвратява повторно изгаряне.
Ако пак не работи се връщаш отначало.
И така докато тръгне.

Как да разбереш кое да измериш и как да определиш коя част не работи, се учи няколко години и е свързано с доста практика.

Успех!
miroton - майстор
ТХО е изгоряло,просто няма какво да е друго :lol:

Бягаи към първия сервиз
monster18 - специалист
Ами да колеги понеже не разбирам много най добре ще го занеса на сервиз според вас колко ще ми струва :D
hidrazin - майстор
monster18 написа:
Ами да колеги понеже не разбирам много най добре ще го занеса на сервиз според вас колко ще ми струва :D
Ако монитора е с кинескоп, вероятно цената за ремонта ще е по-висока от цената на работещ такъв. ако някой въобще се хване да го прави де.
:partyman:
stefan_mil4ev - специалист
На мен ми вземаха 30лв за ремонт преди 2-3 години за монитор с кинескоп. При мен картината трепереше.
miroton - майстор
Попълни си града където живееш и ще получиш цена за работа.
В Пазарджик е 25 лв
monster18 - специалист
Охо че те ги гледам по 10 лева ги и ма в продавалника хахаха ще видим ама май ще се откажа да го правя
AAsat - специалист
Колко смяташ че трябва да е цената на труда за ремонта на този монитор и какво общо има тя с обявената цена в продавалника за подобен монитор?
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за монитор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: