• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Днес сутринта забелязах,че температурата на водата е малко над 30гр.пък бойлера не загрява.След като изчетох някои неща във форума отворих капака и видях,че е сработила защитата.Натиснах я и включих бойлера-започна да нагрява,но след десетина минути пак спря,без температурата на водата да се е променила съществено.Така още няколко пъти...Въпросите са следните:На какво се дължи това?Трябва да се сменя защитата,или и други части?Моля да ми обясните ,като на лаик,какво трябва да се направи стъпка по стъпка,ако това не Ви оттегчава.Имам елементарни познания и знам как се ползва фазомер :rolleyes: Сигурно,ще изчакам мъжът ми да се прибере след няколко дни,но това не пречи да науча нещо ново през това време.Бойлера е на две години.Понеже незнам точно модела,надявам се снимките да помогнат.Благодаря предварително!
Прикачен файл:
22112013335.JPG
22112013335.JPG (61.1 KиБ) Видяна 2136 пъти
Прикачен файл:
22112013334.JPG
22112013334.JPG (42.76 KиБ) Видяна 2136 пъти
PCL82 - майстор
Бойлерът ти не е занулен и така е опасен! Няма да те съветвам да го занулиш направо, без да е ясно има ли бойлерно табло преди това, как е свързано то, какво се сечението на проводниците, какъв е предпазителя и дали нулата е добре заземена. Захранващите кабели изглеждат по-тънки от необходимото 2,5мм2 и може в другия си край да са прегорели. Но след като тези неща се оточнят това е жизнено важно да се оправи! До тогава единсвено можеш да се къпеш при изключен бойлер. Желателно е захранващите проводници (червените) да се сменят със кабел СВТ 3х2,5мм2.

А за ремонта ти трябва да провериш нагревателя, термостата и топлинната защита. Може проблемът да е в ключа, но изглежда здрав.

Съветът ми е извикай електротехник, съдейки по въпросите ти и по това, което си допуснала да работи в къщата ти без да знаеш! От некомпетентни ремонти загиват хора, гърмят бойлери и падат стени.
Последна промяна от PCL82 на пет ное 22, 2013 3:43 pm, променено общо 2 пъти.
shadow__01 - майстор
PCL82 написа:
Съветът ми е извикай електротехник, съдейки по въпросите ти и по това, което си допуснал да работи в къщата ти без да знаеш!
Автора е жена!
thinkpad - майстор
Абе аз ли недовиждам или захранващият кабел е с текстилна оплетка? :shock: Тоя кабел да го сменяте, ей! И кабел няма място около металните меки връзки!
shadow__01 - майстор
thinkpad написа:
Абе аз ли недовиждам или захранващият кабел е с текстилна оплетка?
То и глим лампичката не е свързана на мястото и.
PCL82 - майстор
Като гледам са два многожични проводника 1-1,5мм2 сложени в стъклотекстилен шлаух.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
Като гледам са два многожични проводника 1-1,5мм2 сложени в стъклотекстилен шлаух.
Абе аз като гледам се чудя как това нещо още не е направило белята. Аз значи мога да слагам 4mm2 на бойлера(ШВПС от мои си съображения), а тука 2 проводника 1mm2 в текстилен шлаух/кабел с текстилна оплетка. :? Тоя бойлер кой го е бърникал въобще? Как му работи защитата след такъв качествен монтаж!? :shock:
Благодаря на всички,които се отзоваха.Да,има някакво табло.Просто когато се нанесохме,той си беше монтиран и до сега не е имало видими проблеми.Ясно е,че ще викна електротехник.И какво като автора е жена?!Мен не ме е срам да попитам.Нека все пак не забравяме,че е монтиран от някой МЪЖ.Хубав ден на всички!
thinkpad - майстор
ta_nya написа:
Благодаря на всички,които се отзоваха.
Проблема не е, че си жена, а че повечето нямат познания в техническите области като Електротехника и Електроника. Защитата може да изключва поради проблем със самият нагревател на бойлера, може и самата защита да е дефектирала - и това се случва. Тогава се заменя с нова от същият тип, да не му дойде на някой гениалната идея за байпас, че става бомба!!!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлер Теси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: