Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
Как мога да си направя такова нещо:
http://systopt.all.biz/bg/magnitni-byrkachki-g1151083

Нагряването ще е плюс, но ми се струва, че ще е трудно постижимо.

Бъркалката трябва да е с регулиране на оборотите (плавно). Какво може да се използва за двигател, магнит?
Тези от тонколона ще са тромави.
hidrazin - майстор
Имам такава. Не е нещо сложно. Регулирането на оборотите зависи от вида на използвания двигател. Не е трудно постижимо. Магнитите от високоговорител/тонколона са неподходящи в този случай.
Подсети ме във вторник, и в сряда мога да ти я снимам ако остане време.
Малко по-сложен е въпроса със самите бъркалки, но не и непреодолим.
За какво ще я ползваш?
:partyman:
MIRO_073 - майстор
Не е зъболекар, защото щеше да си купи-като знам колко взимат.... Като я гледам си е за зъболекарски дози. Или е любител химик или бомбаджия :-D
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Или е любител химик или бомбаджия :-D
Старите занаяти не трябва да се губят. :-D
miroton - майстор
MIRO_073 написа:
Не е зъболекар, защото щеше да си купи-като знам колко взимат.... Като я гледам си е за зъболекарски дози. Или е любител химик или бомбаджия :-D
Е добре де наркотрафикантите не печелят ли добре :lol:
hakama - специалист
За бъркалка се ползват такива магнити, обвити в тефлон. Ще трябва да се справя и с вискозни течности :? Може би неодимов магнит? Не знам стандартните с какви са, ще питам :idea:

Изображение Изображение
MamaMy - майстор
ШШШт! В този форум да не се говори за зъболекари! :-D

Само те не са направи си сам :-D
hidrazin - майстор
Знам какви бъркали се използват. Не е чак такъв проблем и да си направиш сам. Ето обещаните снимки на моята:
Прикачен файл:
Прикаченият файл PICT0107-1.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
PICT0108-1.jpg
На втората снимка се вижда нагревателната плоча по периферията с отвор по средата. В отвора е поместен подковообразен магнит, задвижван от моторче на което оборотите се регулират. Може да работи самостоятелно и като котлон и като бъркалка. Мощността на нагревателя се регулира от потенциометъра на предния панел а оборотите с потенциометър на кабел с букса, който се включва в котлона.

Тема "Магнитна бъркалка -как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: