• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам проблем с микровълновата,горят предпазителите,усилих по-малкия,поработи известно време и изгоря по-голямия.Помагайте
petrov55 написа:
Имам проблем с микровълновата,горят предпазителите,усилих по-малкия,поработи известно време и изгоря по-голямия.Помагайте
Никой ли не иска да помогне?
thinkpad - майстор
Почисти много добре микровълновата. Огледай за пръски от мазнини и т.н. Може магнетрона да е пробил, смяната му е колкото да си купиш друга микровълнова втора ръка.
НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ПОДСИЛВАЙ ПРЕДПАЗИТЕЛИ(БУШОНИ)!!!! :!: НИКОГА! Ако ти е мил живота, живота на тези около теб и имуществото ти!
Послепис - Защо не я занесеш в сервиз? Твоят доктор по телефона ли те лекува?
Последна промяна от thinkpad на пон яну 20, 2014 4:13 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Предполагам под "голям" имаш предвид този на високото напрежение към магнетрона? Ако е той провери дали няма прекъсната изолация на кабела и да окъсява някъде. Ако не е това значи магнетрона е пътник и както е казал колегата по-добре нова.
thinkpad - майстор
DundyTheCroc написа:
Предполагам под "голям" имаш предвид този на високото напрежение към магнетрона? Ако е той провери дали няма прекъсната изолация на кабела и да окъсява някъде. Ако не е това значи магнетрона е пътник и както е казал колегата по-добре нова.
Най-добре да се види от сервизен техник. Възможно е да е и нещо около магнетрона и все пак може да се спаси положението, но..Само като видях за подсилване на бушони и дори липса на марка и модел на микровълновата - нямам никакво намерение да обсъждам опити за ремонт у дома - DIY
hidrazin - майстор
Може да е слюдата, може да е кондензатора, може да високоволтовия диод, може и да е магнетрона. Какво означава подсилих по-малкия? Кой е тоя по-малък?
Магнетрона в някои случаи може да се оправи а друг магнетрон не струва чак толкова. Ако фурната есвястна си заслужава.
Ето малко по въпроса:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=28172
Между другото е доста опасно да човъркаш из отворена фурна. Напрежението на магнетрона е няколко хиляди волта!
:partyman:
lov - майстор
Барем една свястна снимка да беше пуснал както е отворена печката. Да се види какво има закачено на кондензатора.
Макар че има и друга съвсем банална възможност от микроключетата на вратата. Обясни по точно кой предпазител гори. Високоволтовия или силовия.
todortv - майстор
Слюдата почерняла ли е?
Има ли паднала боя или корозия вътре?
silent - майстор
Колега аз не се занимавам с подобна техника но преди доста години по същия начин изгоря предпазителя и спря да работи. Прочетох в един форум за ремонт на битова техника за евентуалните повреди и се оказа едно от нещата които бяха споменали -пробил високоволтов кондензатор. Слага се за да намали радиосмущенията. Шунтирах го защото нямак под ръка подобен и вече доста години работи без проблеми.
dobcho_vn - специалист
Само майстори тука - единия усилва не знайно какъв предпазител, другия шунтирва високоволтовия кондензатор, ум да ти зайде.
Авторе, тъй кат гледам май няма да се оправиш сам, ама е похвално, че искаш.Та в този дух, снимай, сложи снимките и обясни кое как и къде, моля.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с микровълновата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: