Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
Колеги имам един въпрос , ако електрожена Кракра 160А работи доста силно на степените 100/125/160 работи силно почти еднакво .На степен 50 работи слабо електрод 2,5 залепя , на 75 работи силно все едно е на 125 :? .Гледам ключа почти не си личи да е пипан , щепсела отначало ми загря , после го разглобих и свързах наново като махнах 5 санта от кабела да се оголи нов не прегорял кабел .Защо работи така силно на тези степени 100/125/160А :? - и бръмченето е почти еднакво на трите степени .Долната намотка на електрожена леко загрява , модела е български зелен електрожен в пвц кутия .Видимо няма нищо стопено или нагоряло по намотките или ключа :? .
colyo - специалист
Ако проблема не е в ключа, работата отива на "комшулук" между намотките. Може да измериш съпротивлението на намотките и ще стане "белни".
filmatoplo - майстор
Ще търся някой да го направи -това замерване :? , гледам намотките са от мини медна шина , тоест не са кръгла медна тел .По принцип какво може да се повреди в ключа че да прави така , аз искам ключа да излезе причина де , че лесно да се отстрани .Ако намотките укъсят нали ще изпатка и до там :? .
todortv - майстор
А, ключа загрява ли?
Без товар бръмчи ли трафа?
kuger - майстор
Съпротивление на намотки без спец уред трудно ще стане. Ако не е пипана машината, остава наистина междувитково късо или ключ. При междувитково късо ще има локално прегряване, ще се усети. При повреден ключ също може да възникне късо, но между цяла секция от намотката.
Май работата отива на скапан ключ.
filmatoplo - майстор
Когато е на положение нула 0 -не бръмчи , на 50 А бръмчи леко , на 75А бръмчи малко по силно , но на положение 100 /125 и 160 бръмчи почти еднакво все едно е на 160 А .Звука ми е познат защото имам и друг такъв електрожен .
miroton - майстор
Щом имаш 2 идентични електрожена може да измериш тока на първичната.
filmatoplo - майстор
Като пипам -долната намотка в електрожена -топли непосредствено до дъното на кутията -отвътре се вижда леко стопено по зелената пластмаса (не се знае от кога , понеже пробвах как заваря за 5 минути на 100 и 125 , и не погледнах точно на коя позиция загряваше -пареше и щепсела , после оправих щепсела и той (щепсела не грееше ) .На 75 прави нормални заварки с електрод 2,5 мм , на 50 залепя , но това ми го прави и другия ми електрожен .
filmatoplo - майстор
Понеже не разбирам нищо от тези намотки -коя коя е , ще трябва да го види ел техник :) .Ако може да работи без да грее на 75А и това ми стига за домашни нужди .
teon - специалист
...това в последствие ли се появи или си беше така?...при моя фабрично не работеше на 50А ама си го оправих...имах пусната тема за моя случай...както се вижда на снимките оста е квадратна и роторите на отделните секции могат да се монтират в най-различни положения...да не би там да има нещо разместено?...иначе ключа е лесно разглобяем...
viewtopic.php?f=54&t=35895&p=389255&hilit=%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87+%D0%B7%D0%B0+%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0#p388459

Тема "Електожен Кракра 160 А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: