Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
misirkov - напреднал
здравеите на всички някои да ми помогне и дами каже ако знае как се пренавиват ел.двигатели или ако има някакъв учебник или пак знае каде се продава моля да ми каже.двигателят е на пералня рига 05 исползва се за млеко биачка.блогодаря коиу с каквото може да помага
pavelari - майстор
мисля, че си се хванал с тоста трудоемка работа...
учебник едва ли ще откриеш, а ако намериш май няма да разбереш много.
първо кажи ротор или статор ще пренавиваш
misirkov - напреднал
статора е изгорял
Palawnik - специалист
Има два варианта да го оправиш:
Вариант 1.
Даваш двигателя на човек който разбира от пренавиване на ел. двигатели. Плащаш му и си готов.
Вариант 2.
Намираш една камара учебници, четеш един месец. Сваляш старата намотка. Броиш колко са навивките, записваш старателно. Купуваш една макара с меден проводник (а ти трябва само малка част от нея). Правиш си калъпи (а в това е целия майсторлък) навяваш намотките. купуваш си един лист за изолация в каналите (установяваш че си използвал само около 10%). "Насипваш" ги свързваш ги правилно. Бандажираш челните полюси. Купуваш си лак. Лакираш и установиш, че повече от половината ти е останал. Изпичаш лака. Сглобяваш двигателя. Пускаш го и ако имаш късмет може да работи около 10 мин. Повтаряш т.2 докато ти писне или ти свършат материалите.
В крайна сметка си похарчил пари за три нови двигателя и тогава изпълняваш вариант 1.
Ако си решил да се учиш да навиваш двигатели процедурата е друга.
Fender_str - специалист
Aко си от Варна или околностите с удоволствие ще ти помогна. С колко секции е статора?
pavelari - майстор
е измери проводника на намотката с микрометър, след като го запалиш да му изгори изолацията и със същия проводник навий статора /имам в предвид нов проводник със същото сечение/.
спазвай старата схема на навиване - обърни внимание на факта, че това не е плетеница кабели а съвкупност от намотки, които при монофазно изпълнение са само 1, образувани от секции, които обхващат два канала от статора, имащи незнайно колко навивки от дадения проводник...
misirkov - напреднал
по ваше описание това е сложна работа благодаря все пак а някои ако миже да каже нещо повече нека пише
apis1964 - специалист
отиваш във вторични суровини и търсиш ,масово се изхвърлят или от някой познат :? :-D

Тема "двигатели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: